Moj profil

My first, my last, my everything

Za sve vas ( nas :D) koji nikad niste napravili praline, koji ste po sto puta pokušavali, a opet odustali, evo nešto s čim ću, nadam se, pomoći vam da ostavite strah iza sebe i krenete u nove pobjede ;)

Hvala sestri mojoj na ovom divnom članku kojega je našla negdje samo za mene, a ja ga naravno dijelim sa svima vama!!

...nakon ovog sam i ja napravila svoje prve praline ;)

Domaće praline

Čokolada se topi i maže se kalup u 3 sloja. Nakon svakog mazanja staviti kalup u led na par minuta da se čokolada stisne.Kada ste završili sa slojevima, puniti praline s čime hoćete. Osnovno punjenje je ganache sa svakakvim dodatcima. Ovdje možete guštati i guštati, pa naravno i dati mašti na volju, dal će to biti bijela čokolada, tamna, voće neko, to sve ovisi o vama 🙂

Praline za početnike bez termometra ( TA SAM 😉 ) :

1. Čokoladu je dovoljno otopiti do pola, maknuti sa vatre i mješajući je rastopiti do kraja. Tek tada možete početi sa premazivanjem kalupa.

2. Koristite kuhinjski kist, iako, s vremena na vrijeme ako vam nije neki kvalitetan, trebat ćete i malo više uložiti, govorim iz iskustva, jer ja sam imala dosta skupi ali se od svega i svačega rasčupao i raspao, znači, kvaliteta ponekad i vrijedi 😁

3. Nakon što ste napunili praline, pazite da vam smjesa ne ide preko vrha kalupa, jer to ćete morati premazati još sa čokoladom, kao završni premaz.

4. Protresti kalupiće kako bi sve "sjelo" na svoje mjesto.

5. Paziti na vodu, da ne upadne u čokoladu, jer onda sve ispočetka.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.