Moj profil

Otpadni enzim - čudotvorna otopina

Mailom sam dobila zanimljiv članak o tome kako na ekološki prihvatljiv način proizvesti sredstvo za čišćenje u kućanstvu ( i šire ). Želim podijeliti s vama ovu korisnu informaciju, a nije mi se učinila prigodna za pisanje u rubrici recepti, pa pišem kao članak.

Sve detalje možete pročitati  ovdje i vjerujem da će mnoge zaintrigirati ovaj tekst. Sav organski otpad u kuhinji spremam u kompost, a kako su za ovu otopinu potrebni upravo ostaci voća i povrća, odvojila sam dio i čekam rezultat. Vjerujem u učinkovitost dobivenog enzima, ali o tome mogu dati svoje mišljenje kad bude gotovo i isprobano. Moja otopina je u pripremi, samo treba čekati 3 mjeseca 😌  Ukratko, potrebno je :

1 veća plastična posuda sa zatvaračem na navoj ( koristila sam kanister od vode, 5l )

posudica od 1/2 l koja mi je služila kao mjerica.

SASTOJCI:

1. ostaci voća i povrća: kore banane,jabuke, agrumi; naranče, limun, mandarine, ljuske od luka, kelj, kupus, salata, mrkva... Poželjno je što više kore agruma zbog mirisa

2. smeđi šećer

3. voda

POSTUPAK:

U kanister ili prikladnu plastičnu posudu staviti 3 dijela - 3 pune posudice koja mi je služila kao mjerica, ostatke voća i povrća , 1 dio smeđeg šećera, 10 dijelova vode. Zatvoriti čepom kanister i malo protresti da se sve izmješa. Ostaviti tako zatvorenu posudu i prvih mjesec dana svakodnevno otvoriti čep kako bi izašao plin nastao fermentacijom.Nakon 3 mjeseca otopinu procijediti i koristiti razrijeđenu 1:1000 ( nevjerojatno, a nadam se i istinito )

Ostale detalje i primjenu čudotvorne otopine možete pročitati na linku na početku članka. S nestrpljenjem čekam da prođu ta tri mjeseca. Nadam se da će ovo inspirirati još članova Coolinarike i da ćemo zajedno s veseljem komentirati primjenu. Priprema nije zahtjevna, traži samo malo angažmana u prvom mjesecu. Voljela bih da vam mogu reći svoje dojmove o učinkovitosti, ali za sada ne mogu.

Pozdrav ljubiteljima prirode 👋

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.