Moj profil

Pita od smokvi i rogača

Ovo ljeto na slikovitom malom otoku Molatu obavezno kušajte božanstvenu pitu od otočkih smokvi i rogača ili je pripremite kod kuće te uživajte u njenom neodoljivom mediteranskom okusu i mirisu.

Nađete li se ovo ljeto u blizini Molata, malog otoka zadarskog arhipelaga, obavezno ga posjetite. Na ovom slikovitom otoku osim u neobičnom miru i opojnim mirisima mediteranskog raslinja možete uživati i u božanstvenom okusu pite od otočkih smokvi i rogača. Pita je, uz ostale specijalitete, u ponudi u malom ugostiteljskom obrtu Bazilio (Molat 23) u otočkoj lučici, a svakodnevno je peče vlasnica gospođa Senka Jović.

Gospođa Senka koja je inače majstorica za različite pite, pitu od rogača i smokvi sprema prema starom receptu svoje bake Antice koja je rođena na otočiću Rava prepunom stabala rogača. Uz svoju neodoljivo ukusnu pitu, gospođa Senka preporučuje i poseban, neobično aromatičan liker koji priprema od ljekovite biljke kadulje koje na Molatu ima u izobilju.

Naravno, ako vas ovo ljeto put i more ne nanesu na slikoviti Molat, prema receptu sami ispecite pitu od smokvi i rogača te u svojem domu uživajte u njenom neodoljivom mediteranskom okusu i mirisu.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.