Moj profil

Pravilno lagerovanje hrane za djecije kasice

Hrana koju dajemo nasim najmanjima mora biti pravilno lagerovana da bi zadrzala svoja svojsta. Evo nekoliko kratkih i za mene vaznih savjeta koje sam naucila za ovo kratko vrijeme koje sam mama<3

Postovane,

ukoliko ste prilikom kupovine vodile racuna i pravilno birale zdravu hranu za nase najmilije, sada je podjednako vazno da je pravilno i lagerujete. jer samo tako hrana moze zadrzati svoj kvalitet i vitamine.Evo par savjeta od mene:

-Napravite mjesta i bacite stare stvari koje ne upotrebljavate.

-Lagerujte zitarice na suvo i tamno mjesto.Palentu,zitarice,brasna i pahuljice odvojite u posebne staklene,plasticne ili metalne doze sa cvrstim poklopcem.

-Kontrolisite rok trajanja stvari koje ste kupili.

-Male doze povrca lagerujte u frizideru. Vecinu voca drzite na sobnoj temperaturi.Krompir i luk traze tamno i nesto hladnije mjesto.Cistite vas frizider jedanput nedeljno,on je pravi izvor bakterija.

-Produkte od mesa najbolje je odmah spremiti i zalediti. Ja sam koristila posudice za led, gotovo kuvano i ispasirano meso sam stavljala u njih i poslije po potrebi odledjivala kockicu ili dvije. Ovako mozete da lagerujete sve vrste mesa koje cete koristiti za kasice:teletinu, piletinu, curetinu...Poneka vrsta povrca isto moze da se lageruje na ovaj nacin,npr.sangarepa.Ovako lagerovanu hranu mozete da upotrebite 3 mjeseca(Meso) a povrce do sest mjeseci. 

-Odledite hranu kratko prije hranjenja.Najbolje je u vrucoj posudici ili u mikrotalasnoj pecnici.  Preostalu hranu ne podgrijavajte ponovo.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.