Moj profil

Prirodni anti biotik - ČIČAK

Ovo mi je u početki zvučalo besmisleno, smejala sam se ali pose par godina mi je pomoglo.

5 - 6 godina u nazad imala sam problem sa sinusima počne otplike polovonim oktobra i do druge polovine marta traje. A za to vreme se naprimam se inekcija, napijem lekova, nagutam kapi za nos nema sta nisam probala ali ČIČAK me je spasao.

Negde u novembru tačnije polovinom novembra ovde kod nas je bolo lepo vreme

odmah zatim je zahladnelo i po starom dobrom običaju počela sam da šmrkljam i kašljem. Slusajuci priču koleginice Rade o toj delotvornoj biljci i kako je spasla njenog sina od virusa i temperature. Odlučila sam da probam. Kada sam pocela da ga pijem potražila sam u Narodnom lekaru ČIČAK i nasla sve bladeti o njemu. Za njega kažu da je prirodni antibiotik, jos od davnina su ga koristili za razne upale, rane i td. Koren ČIČAK je dobar za čaj pije se 3 puta na dan po jedna šolja dok bolest traje, takodje koren je dobar da se istuca pa da se stavlja i na gnojne rane. 

Dragi moji ja sam se lečila na sledeci nacin. Svako vece sam kuvala otprilike 1.5l čaja od ČIČKA i u toku sledeceg dana ga pila. I tako 10 dana.

Posl 5 dana nos mi se isčistio grlo me prestalo, glava me bolela ali si me bolele jagodčine i vilicne kosti od sinusa. Nastavljam da pijem čaj, posle 10-og dana ni vilicne kosti me nisu bolele. Čak me i upala besike od čaja prestala. Takođe sam izlečila kćerkicu koja je u to vreme kašljala i supriga koji je došao sa terena prehlađen. Čaj je delotvoran i pomze. A ČIČAK se moze svuda naći. Mi smo koristimo cvet od ČIČKA onaj što se lepi za odeću. Njega uzmem po 4 - 5 cvetova na 1.5l vode, stavim da se kuva i kad pocne da ključa onda iskljuvim runglu pokolpim, on se kuva još ok 5min. Onda ga skinem sa ringle i stoji poklopljen 10 - 15 min. Onda je spreman da se pije. I tko 10 - ak dana.

Želim da se zahvalim sovojoj koleginici Radi što me je naterala da ga popijem. I spasila me muka.   

RADO JEDNO VELIKO HVALA

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.