Moj profil

Sami izradite svoj sapun

Kako napraviti sapun

Umjesto bilja, u otopinu sapuna možete dodati već gotovo mirisno biljno ulje za sapun (nikakvo drugo!). Obično na kilogram sapuna ide 10-15 mililitara ulja...

NAJPRIJE TREBATE odlučiti koje suho bilje želite koristiti.

Zatim, vam je potreban sapun, najbolje da upotrijebite sapun od glicerina. Zatim kalup za sapun i kuhalo za vodu.

Najprije premažite kalup za sapun biljnim uljem, zagrijte 1/3 šalice vode u kuhalu do laganog vrenja, dodajte 3 - 4 žlice smrvljenog bilja u vodu, maknite kuhalo s biljem s vatre i ostavite da se bilje topi u vodi 15 minuta. Zatim, vratite kuhalo na vatru i dodajte sapuna narezanog na male kocke, kad se sapun otopi, mješavinu ulijte u kalup za sapun.

Ostavite na sobnoj temperaturi da se sapun stvrdne (biti će malo mekaniji od kupljenog sapuna) i na kraju izvadite sapun iz kalupa i operite ruke.
Umjesto bilja, u otopinu sapuna možete dodati već gotovo mirisno biljno ulje za sapun (nikakvo drugo!). Obično na kilogram sapuna ide 10-15 mililitara ulja. Polako miješajte i budite oprezni, naročito ako radite s otvorenim plamenom, jer su pare koje se stvaraju prilikom topljenja sapuna zapaljive na temperaturi iznad 180 stupnjeva Celzijevih.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.