Moj profil
Spirulina - hrana ili lijek
Spirulina - hrana ili lijek

Spirulina - hrana ili lijek

hare

Neki tvrde da je Spirulina jedna od Manna, procitajte sta naucnici kazu o sprirulini...

Dvije hiljade godina se vode zucne rasprave sta je to manna. Kao mannu navode neku vrstu gljive, pa cak i kefir gljivu, tartuf i slicno, kako god da bilo manna bi trebala biti ono sto moze da snadbije nase tijelo svim potrebnim vitaminima, mineralima i enzimima u tolikoj mjeri da nam pomogne da pobijedimo bilo koju bolest, popravljajuci gresku u DNA koja je izazvana radijacijom ili kojekakvim otrovima iz sredine u kojoj zivimo i kemikalijama koje  upotrebljavamo u odrzavanju higijene.

Kao jedna od Manna spominje se i Spirulina. U zadnje vrijeme sam procitala i izucila jako mnogo izvora u pokusaju da pronadjem razlog zbog cega je Spirulina proglasena Mannom. Mnogo izvora tvrdi da Spirulina isto kao i kefir sadrzi supstance koje aktiviraju nase enzime da poprave greske u DNA i time zaustave razmnozavanje celija raka.

Spirulina je slatkovodna alga koja ima zeleno-plavu boju. Zelena je zbog visokog procenta klorofila a plava zbog visokog procenta jedne vrste biljnog proteina koji sadrzi sve amino acide potrebne u ljudskoj ishrani.

Oni koji se protive svemu sto je prirodno, isticu kako Spirulina sadrzi B12 vitamin koji u stvari nije isto sto i B12 vitamin koji je neophodan u ljudskoj ishrani. Taj drugi B12 vitamin se optuzuje da je opasan u ljudskoj ishrani iz razloga sto prilikom analize krvi vegana daju laznu sliku da nisu u nedostatku vitamina B12, sto znaci uvrstavanjem dovoljne kolicine pravog B12 u ishranu ova opasnost se eliminise.

U zadnjih dvadeset godina doslo je do pravog detektivskog lova na Spirulinu i njene efekte u ljudskoj i zivotinjskoj ishrani od strane svih strucnjaka svijeta. Objavljeno je stotine studija u kojima se tvrdi da je Spirulina ne samo bila hrana drevnih Asteka i Maja nego i lijek kojemu ce se u buducnosti posvecivati sve vise i vise paznje.

Tvrdi se da ima fantastican efekat na virusna oboljnja u smislu mogucnosti njihovog brzog zaustavljanja. Nekolicina studija je pokazala da Spirulina ima anicancer efeke, tvrdeci da vecina vrsta rakova nastaje radijacijom ili izlaganjem raznim toksinima u okruzenju kao i onima sto se nalaze u sredstvima za higujenu, sto dovodi do ostecenja DNA i deaktiviranja enzima koju su odgovorni za odbranu DNA. Pokazalo se da Spirulina vrlo uspjesno aktivira pomenute enzime te time pomaze popravljanju ostecenih DNA celija i sprecavanje razvoja celija raka.

Sprirulina takodje pomaze u jacanju imunog sistema, pravljanju novih krvnih celija, bijelih i crvenih, ako i jacanje kostane srzi.

U Rusiji, Spirulina je priznata kao medicinska hrana, u lijecenju efekata Cernobilske radijacije. Naime djeca su imala strasne alergijske readkcije, ostecenja kostane srzi, anemiju kao i ostale probleme imunog sistema. Dodavanjem Spiruline u ishranu u samo 6 sedmica pokazali su se fantasticni rezultati kod oboljele djece.

Takodje pokazalo se da je Spirulina veoma funkcionalna u pitanju obnove crijevne flore zbog sadrzaja Lactobacillus i Bifidus bakterija. Smatra se da se se bakterijska i parazitska oboljenja moci u potpunosti preventirati a zarastanje rana veoma ubrzati upotrebom Spiruline.

Sudeci po preliminarnim istrazivanjima naucnice se nadaju da se se Spriulina uvrstiti u svakodnevnu ishranu onima koji se suocavaju sa ozbiljnim zdravstvenim problemima kao sto su rak, razna virusna oboljenja, kao i ostala oboljnja imunoloskog sistema. Istrazivanja u lijecenju HIV su koristenjem spiruline su vise nego zadovoljavajuca.

Kad kupujete Spirulinu odlucite se za onu u prahu, organik i nabavljnu iz sigurnih izvora, da bi bili sigurni da imate proizvod koji je dosao iz nezagadjenih voda koji ce vam pomoci a ne donijeti vise toksina u vas organizam. Dodajte jednu cajnu kasikicu u vas caj, vodu ili sok i tako sebi napravite mannu koja ce vam pomoci u borbi protiv bilo koje bolesti jacajuci vas imuni sistem.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.