Moj profil
Svadbene ''Kissing'' loptice
Svadbene ''Kissing'' loptice

Svadbene ''Kissing'' loptice

Nakon objave članka o Halloween ili jesenskoj kissing loiptici uslijedila su brojna pitanja dali se može nešto slično napraviti i za vjenčanje. Odgovor je: Naravno da može, jer kissing loptice su cvijetne kugle koje imaju zanimljivu priču, a evo kako ona glasi...

POVIJEST KISSING LOPTICE

Počeci kissing loptice potječu iz vremena vladavine kraljice Viktorije koja je kissing lopticu predstavila kao božični ukras. Kissing loptica kao takva bila je napravljena od imele, grančica zimzelena i božikovine.

Do kraja 19. stoljeća nije bilo neuobičajeno pronaći plesne dvorane ukrašene desetcima kissing loptica koje su visjele sa stropa i bile simbol romantike. Tada se pojavio i običaj izmjene poljubca dvoje zaljubljenih ispod loptice, te je upravo radi toga običaja loptica dobila naziv ''Kissing ball''. S vremenom su loptice izgubile na značaju te je od njih ostala samo imela kao simbol zaljubljenosti.

U današnje vrijeme loptice su ponovno postale popularne i sve više zaljubljenih kroz njih pokazuje svoju romantiku. Imelu je zamijenilo svježe i umjetno cvijeće, te su time loptice postale prisutne tijekom cijele godine i na različitim zbivanjima a posebno na svadbama.

Može ih se pronaći u različitim veličinama i izvedbama a mogu visjeti ili ležati na površini, biti izvedene kao dekoracija stola, dvorane ili čak kao mladenkin vjenčani buket.

Koliko je danas kissing loptica popularna ukazuje i činjenica da se sve više novih, mladih bračnih parova umjesto za prvi ples odlučuje za prvi poljubac pod lopticom.

Svima Vama ostalim želim ugodne romantićne trenutke uz kissing loptice 😁

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.