Moj profil

Tajna najukusnije sarme

Sarma je jedno od mojih najomiljenijih jela - nisam sigurna volim li ju više jesti ili pripremati :).

Od prvih kulinarskih početaka do moje prve sarme prošlo je puno godina. Uvijek sam izbjegavala kuhanje gulaša, variva, sarme i sličnih jela jer su to ipak bili bakini specijaliteti i nekako me uvijek bilo strah kuhati takva 'komplicirana' jela.

Moram priznati, ne sjećam se svoje prve sarme, ali znam da je svakako sadržavala tajni sastojak - Fant mješavinu začina za sarmu, jer je to oduvijek bio i tajni sastojak moje bake, a i moje mame. Vrlo vjerojatno sam kuhajući prvu sarmu u studentskom stanu nekoliko puta nazvala mamu da provjerim radim li sve dobro i nisam li nešto zaboravila.

Studentski dani su prošli, a moje umijeće kuhanja sarme se usavršilo, tako da sada sve rijeđe jedemo klasičnu sarmu, a sve češće neke varijacije na temu - sarmu iz pećnice, sarmu u obliku torte, neke lude kombinacije začina i dodataka ili slično. No svaka od tih sarmi obavezno mora sadržavati 'tajni' sastojak - Fant, koji joj uvijek daje prepoznatljiv okus.

Za ovu prigodu odlučila sam se ipak pripremiti klasičnu sarmu koja me uvijek podsjeti na starinsku bakinu kuhinju i zimske praznike koje sam kao dijete uvijek provodila na selu.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.