Moj profil

Ženi koja je otišla voljena

U tami besmislenih i neutemeljenih veza ili brakova u koje muškarci i žene svakodnevno ulaze vođeni svim mogućim interesima osim interesa srca,nađoh davno svjetlo koje obasja sve moje okolinom prozvane zablude i učini ih stvarnim i utemeljenim.


Za svaki podsmijeh okruženja odnosno modernog načina života u sudaru sa mojim, „tradicionalnim sa primjesama primitivizma“ , imala sam tebe kao dokaz i pokazatelj da to u što vjerujem zaista postoji.


Vidjela sam te samo dva puta u životu i dovoljno da svjedočim o tvojoj posebnosti.

Hvala ti što si mi svojim postojanjem pokazala i dokazala da posebnost jedne žene leži u tome da se muškarac osjeća boljim čovjekom u njenom prisutstvu, toliko da sve poželi podrediti njenom blagostanju i sreći, da je dovoljan samo jedan njen pogled kako bi njegov život dobio smisao, da je dovoljan samo jedan njen osmijeh kako bi on bio sretan pa tako  ( uzročno-posljedično )  i ona uz njega.

Da je dovoljno da se držite čvrsto za ruke i brojite napravljene zajedničke korake naspram  onih u zabludi koji uspjehu svoje veze pripisuju brojanje dana u kojima su dobro odigrali svoje ulogu za javnost ili  unovčili koju laž.

Pravoj ženi njenu posebnost ne uzima iskušenje bolesti.

Pravoj ženi bolest može uzeti hod, vid, sluh, govor, čak i svijest, ali ne i razlog zbog kojeg je voljena.


Jer u razlogu je bit. Razlog je caka. Zbog tog razloga sve ima smisao i ništa nije žrtva ako je za ime voljene osobe. A nažalost mnogih,ne može se kupiti a ni odglumiti i sasvim je individualan. 


Ljude oduvijek dijelim na one koji žive i one koji misle da žive, one koji stvari sagledavaju istinski i one koji se zavaravaju. A ti si zaista živjela. Ispunjenost i svrha tvog života su nedostižni. 


Moja smrt zasigurno neće biti toliko značajna, niti ću biti akter ljubavnih bajki u kakve vjerujem  ali zbog tebe ću dok dišem vjerovati da one postoje, bar za one rijetke, odabrane. A tako je divno imati dokaz da ono u što vjerujemo postoji.


:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.