Moj profil
3 Želina - 3 primjene
3 Želina - 3 primjene

3 Želina - 3 primjene

Priprema voća ukuhavanjem Želina brza je, jednostavna i sigurna.

Želin je mješavina u prahu za želiranje, koja se koristi za pripremu džemova i želea. Prilikom pripreme voća sa Želinom Dolcela voću je potrebno dodati određenu količinu šećera koja je navedena na uputi, Želin i kuhati nekoliko minuta. Dobiveni željeni proizvod, džem ili žele bit će željene gustoće, okusa, mazivosti i trajnosti.

S obzirom da je ljeto pred vratima, a voće bude polako dozrijevalo, pripremajte džemove, pa zimi - kad voća nema - uživajte u njemu. Neobične okuse svojih domaćih džemova dobit ćete dodate li voću malo Kirsha, mirisnih klinčića ili Vermoutha.

Džem od višanja i malina

Dolcela Želin, Želin 2u1 i Želirni šećer

Za Želin 2u1 omjer voća i šećera je 2:1, što znači da na 1 kg voća dolazi 0,5 kg šećera i na kraju dobijemo 1,5 kg gotovog proizvoda.
Koristi se za pripremu manje slatkih džemova i marmelada. Dodatkom Želina 2u1 dobivamo marmelade nježnije gustoće i bolje mazivosti, a miris i okus samog voća dolaze još više do izražaja.

Džem od jagoda i cvjetova bazge

Želirni šećer Dolcela 500 g sadrži šećer i pektin. Za pripremu je potrebno samo voće. Upotrebljava se u pripremi manje slatkih džemova i marmelada, koje imaju nježnu i fino mazivu strukturu s pogođenim okusom slatkoće i prirodnim okusom i mirisom ukuhanog voća.

Džem od marelica

Razlike:

  1. kod pripreme se dodaje drugačija količina šećera ili je već uključena u sam proizvod (Želirni šećer Dolcela)
  2. količina gotovog proizvoda (džema) je drugačija
  3. slatkoća gotovog proizvoda je drugačija.

Količina voća koja se dodaje je ista.

Koji Želin koristiti kada

  • Prilikom pripreme voća sa Želinom Dolcela
  •  za 1 kg voća potrebno je 1 kg šećera i dobijete 2 kg gotovog proizvoda.
  • Prilikom pripreme sa Želinom 2u1 potrebno je 1 kg voća i 0,5 kg šećera, a dobije se 1,5 kg gotovog proizvoda.
  • Prilikom pripreme sa Želirnim šećerom potrebno je 1 kg voća, a dobije se 1,5 kg gotovog proizvoda.

Ni s jednim od tri navedena proizvoda nećete pogriješiti, a pripremit ćete ukusne, mirisne, mazive džemove i želee, pa je najbolje da se upustite u avanturu i svaki puta isprobate pripremu s jednim od njih. Sigurni smo da ćete se teško odlučiti za pobjednika.

Marmelade i džemovi su uvijek dobrodošla slastica, a najnoviji Dolcela Želin 3:1 pomaže da vaši domaći pripravci budu nježnije i savršeno mazive teksture.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.