Moj profil

5 hit ideja za najpraktičnije uredske užine

Za mnoge zaposlenike gablec, marenda ili užina je i najsretnijih pola sata u danu. Čak i oni koji u blizini imaju dobar restoran ili organiziranu dostavu u nekom trenutku odluče se za pakiranje obroka od doma.

Odmah nakon jutarnje kavice, na poslu krene s pitanjima – „Što ćemo danas jesti“. Osim ako neki kolega ne slavi rođendan. Ili rođenje djeteta. Za mnoge zaposlenike gablec, marenda ili užina je i najsretnijih pola sata u danu. Čak i oni koji u blizini imaju dobar restoran ili organiziranu dostavu u nekom trenutku odluče se za pakiranje obroka od doma.

Pri tome je važna praktična ambalaža, a iskustvo je ugodnije ako je i oku privlačna. Da užina može biti i više nego inspirativna, pokazala je jedna hrvatska dizajnerica, osmislivši posebna pakiranja, papirnate vrećice i staklenke sa šarenim naljepnicama koji ispunjavaju svoju estetsku i funkcionalnu stranu.

„Stoliću, prostri se!“

U poznatoj bajci braće Grimm, čim se izgovori magična rečenica, čarobni stolić prostre se najprobranijim jelima. Budući da na radnim mjestima često ne možemo koristiti kuhinju, a nemamo ni čarobni stolić, donosimo 5 kreativnih i ukusnih prijedloga obroka bez podgrijavanja.

1.Salata s tjesteninom u staklenci

Salate su zadnjih desetljeća posve evoluirale iz priloga u glavno jelo.  Za praktično pakiranje u staklenci, preporučuje se „mokre“ sastojke sipati na dno, orašaste plodove i povrće ili tjesteninu u sredini, a na vrhu „suhe“ lisnate salate. Netom prije konzumacije staklenku treba okrenuti naopačke (sa zatvorenim poklopcem!), kako bi svi sastojci zadržali optimalnu vlažnost. Nebrojene su kombinacije sastojaka pa svaki novi dan možete imati novu.

Mali tekst koji opisuje sliku

2.Quiche u papirnatoj vrećici

Quiche je mnogima najdraže toplo jelo koje je jako fino i kad se ohladi tako da se može pojesti i za radnim stolom, bez podgrijavanja. Postoje brojne kombinacije sastojaka, a najjednostavnije ga je zapakirati u papirnatu vrećicu, „škarnicl“ ili „škartoc“.

Mali tekst koji opisuje sliku

3. Integralni krekeri ili štapići od povrća + hummus

Posebno zdrava i nadasve ukusna, kombinacija domaćeg hummusa i integralnih krekera ili štapića povrća, također se može spakirati u prozirne staklenke s hummusom na dnu.

Mali tekst koji opisuje sliku

4. Veseli miks u bento kutiji

Najkreativnije, šarene kombinacije mogu se složiti u tzv. bento kutije s razdjelnicima koje potječu iz Japana. Danas se mogu naći u svima materijalima, staklu, plastici, metalu ili drvetu. Ako ih nemate pri ruci, možete napraviti svoju varijantu u običnoj kutiji s pregradama od alu folije ili muffin omota. Često se sastoje od narezanog voća i povrća, orašastih plodova ili zdravih slatkiša, kako bi pokrili sve potrebe za jedan radni dan.

Mali tekst koji opisuje sliku

5. Punjena tortilja

Tortilje su zdravija verzija sendviča, posebice ako sami mijesite tijesto. Puniti ih možete omiljenim povrćem, salatom i mesom ili ribom, uz nezaobilazne umake. Za pakiranje su najpraktičnije vrećice sa zatvaračem, kako bi ukusan sadržaj ostao sigurno spremljen.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.