Moj profil

7 neodoljivo mirisnih i ukusnih domaćih kruhova i peciva

Kako nijedan kruh nije tako ukusan kao bakin, vratimo se u doba kada se kruh pekao kod kuće, ispunimo svoj dom mirisom i usrećimo svoja nepca domaćim kruhom i pecivima ispečenim po Coolinarikinim krušnim receptima.

Otkada znamo za sebe jutra nam počinju s mirisom i okusom svježe pečenog kruha, jedne od najstarijih i najomiljenijih namirnica na svijetu. Doista od vremena kada je od vode i smrvljenog zrnja žitarica umiješeno prvo tijesto i na vrućem kamenu ispečena prva, više nego jednostavna pogača, kruh ima važnu ulogu u našem svakodnevnom životu.  

Stoga i sami zakoračimo u maštovit i bogat svijet , ispunimo svoj dom mirisom i razmazimo svoja nepca slasnim krušnim kreacijama ispečenim po Coolinarikinim maštovitim receptima.

Iako se redom svi s nostalgičnom radošću sjećamo mirisa i okusa sveže pečenog kruha i peciva koje smo kupovali u pekarnici na putu do škole, ruku na srce, nijedan nam kruh nije bio tako mirisan i ukusan kao domaći, ispečen u bakinoj ili maminoj kuhinji.

Stoga i sami zakoračimo u maštovit i bogat svijet domaćeg kruha i peciva, ispunimo svoj dom mirisom i razmazimo svoja nepca slasnim krušnim kreacijama ispečenim po Coolinarikinim maštovitim receptima.

Pikantan kukuruzni kruh

Svima koji su odrasli ili provodili ljeta na selu duboko se u pamćenje urezao miris, okus i tekstura bakina domaćeg kukuruznog kruha. Kako je teško ponoviti njenu izvornu kreaciju za koju sasvim sigurno nikad nije ni postojao pisani recept, čari kukuruzna kruha pokušajte dočarati pomalo sličnim ali i bitno drugačijim vrlo pikantnim kukuruznim kruhom koji u svojoj slasnoj unutrašnjosti skriva ljute papričice, suhe rajčice i kukuruz šećerac.

Kruh s posijama

Da je mirisan, mekan i ukusan kruh kojem je tako teško odoljeti najveći neprijatelj vitke linije, znaju svi koji su u stalnoj borbi s kilogramima. No, vjerovali ili ne, Coolinarika ima recept za neodoljivo ukusan kruh koji (naravno u razumnim količinama!) ne samo da ne ugrožava naše napore da smršavimo ili da očuvamo željenu liniju, već pogoduje i našoj ljepoti. Naime, uz to što je od posija koje sadrže malo masnoće, pun je i vitamina B skupine koji čine dobro i našoj koži, kosi i noktima.  

Kruh sa slaninom

Nakon što jednom ispečete i probate kruh sa slaninom i lukom, njegov će recept zauzeti visoko mjesto na listi vaših najomiljenijih recepata, posebno onih za blagdanski stol na kojem se i od kruha očekuje nešto više. K tome, kako je idealan za krepke namaze, poput kosane masti i paštete, ovaj će kruh zasigurno postati vaš skriveni adut za zimsko doba u kojem rado posežemo za tradicijskim zalogajima koji podjednako griju i tijelo i dušu.

Bezglutenski miješani kruh

Tko kaže da oni koji su alergični ili netolerantni na gluten ne mogu uživati u mirisima i okusima svježe pečenog kruha. Da, da, suprotno uvriježenom mišljenju, kruh bez glutena ne mora biti bezličan ni svojim izglednom, ni svojim okusom. Stoga za raskošno uživanje u mirisu i okusu kruha, po cool receptu umijesite miješani kruh od hranjivih, zdravih i jako ukusnih namirnica koje ne sadrže gluten, kukuruzne palente, brašna slanutka i primjerice heljde.  

Mediteranski kruh s crnim maslinama

Ima li ičeg finijeg od komadića mirisnog i finog bijelog kruha umočenog u fino, fino maslinovo ulje? Doista, tako jednostavni mali, a ukusni i zdravi zalogaji kojima ne samo da možemo utažiti malu glad, već, i u svako doba godine, prizvati sjećanja na naše more kojem se tako rado i s nestrpljenjem vraćamo svakog ljeta. Stoga se što prije uvjerite da baš takav učinak ima i Coolkin mediteranski kruh s crnim maslinama koji ima miris i okus vječnog ljeta.

Maštovita peciva

Kako da za male i velike školarce tako važan doručak postane cool obrok koji djeca neće izbjegavati, nego voljeti? Jedan od trikova koji zasigurno pali je da ih uključite u pripremu peciva, koje će potom s ponosom i veseljem pojesti ili ponijeti u školu. Stoga se oslonite na pomoć malih ručica te zajedničkim snagama umijesite i ispecite mirisna i ukusna maštovita peciva, kojima, sigurni smo, neće moći odoljeti čak ni oni članovi obitelji koji također nisu previše držali do doručka. 

Integralno pecivo

Čak i ako niste vični krušnim tijestima, uz samo malo više truda i malu veliku pomoć pekača kruha, umijesite i ispecite doista posebna integralna peciva koja ne možete kupiti ni u najboljoj pekari u vašem mjestu.

Naime, ova zaista neodoljivo ukusna, a usput i jako zdrava peciva zaslađena su medom i obogaćena sirom i suhim brusnicama, te su stoga kao stvorena za vaš nedjeljni ili blagdanski doručak ili brunch, koji će i zahvaljujući njima postati gurmanskim doživljajem za pamćenje. 

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.