Moj profil

Bye bye zimskim tegobama: 7 ukusnih juha koje liječe dušu i tijelo

Umjesto u ljekarni, pomoć od simptoma viroze ili gripe potražite u vlastitoj kuhinji, te spremite neku od 7 najučinkovitijih i najfinijih domaćih, ljekovitih juha.

Juhe jačaju imunitet, djeluju protiv virusa i bakterija, te nadoknađuju bolešću izgubljenu tekućinu, vitamine i minerale. Zahvaljujući svojim sastojcima one znatno ublažavaju neugodne simptome, curenje i začepljeni nos, grlobolju, kašalj, kihanje, bol u zglobovima, mučninu i primjerice glavobolju.

Prava zvijezda među juhama iz kuhinjske apoteke je kokošja juha, koja, da bi bila učinkovita mora biti prava domaća (domaća kokošja juha), jer se njeni ljekoviti sastojci skrivaju u kostima peradi i oslobađaju tek nakon dugotrajnog kuhanja.

Pileća juha s češnjakom

„SOS“ djelovanje ima i juha od luka (francuska juha od luka na moj način) koja naročito pomaže kod produktivnog kašlja jer razgrađuje sluz i dezinficira usnu šupljinu.

Juha od luka

Kod prehlade i gripe pomaže i juha od prirodnog antibiotika, češnjaka (krem juha od češnjaka), koja pozitivno djeluje i na probavu.

Kreolska juha od češnjaka

Vrlo je ljekovita i juha od prirodnog aspirina, đumbira (blagdanska juha od mrkve i đumbira ), koja snažno djeluje na imunitet, pa je posebno uspješna u prevenciji prehlade i gripe.

Zimska krem juha

U borbi protiv svih simptoma, a posebno protiv začepljenog nosa i upaljenih sinusa, pomaže i juha začinjena čilijem ili još učinkovitijom pastom od čilija (harissa).

Pikantna krem juha

Na popisu juha koje liječe, je i juha od buče (krem juha od žute bundeve ) za čiji je efekt važno da se ne sprema ili konzumira s nekim od mliječnih proizvoda.

Juha od buče

I na kraju, u „ljekovitih 7“ je i juha od zaprške (prežgana juha), koja nam odavna pomaže kod mučnine i probavnih tegoba, nastalih kako uslijed viroze, tako i blagdanske neumjerenosti u jelu i pilu.

Pržgona juha (Ajnpreh juha):(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.