Moj profil
Cool punjene krafne za najslađi fašnik
Cool punjene krafne za najslađi fašnik

Cool punjene krafne za najslađi fašnik

16.2.2020.coolinarika

U skladu s vjekovnom tradicijom, na fašnički se utorak maskirajte, ludo zabavljajte i uživajte u slasnim punjenim krafnama ispečenim po Colinarikinim cool receptima.

Iako u njima uživamo cijele godine, bez naših omiljenih krafni nezamislivo je peto godišnje doba, doba poklada i karnevala.

Stoga bez obzira jesu li nam one i inače na pameti ili ne, u veljači redom svi postajemo ovisnici o slasnim, okruglim i gizdavim kraljicama poklada, koje toliko volimo da ne smijemo ni pomisliti što bi bilo da one ni ne postoje.

A, vjerovali ili ne i to se lako moglo dogoditi, jer su naše krafne, baš kao i mnogo toga drugog jestivog i finog, nastale sasvim slučajno.

Prva, prava krafna ispečena je u Beču!

Iako su više ili manje slične slastice postojale i mnogo ranije, prva je prava krafna nastala u Austriji u gurmanskom Beču, igrom slučaja kao posljedica, ni više ni manje, nego bučne i žučne bračne svađe jedne slastičarke i jednog kuhara.

Ako je vjerovati ovoj zanimljivoj priči, u žaru borbe, slastičarka imenom Cecilie Krapf bacila je na svog muža komad tijesta s kvascem kojemu se on spretno izmakao pa je ono umjesto na njegovoj glavi završilo na za sve sladokusce mnogo boljem mjestu, u posudi punoj vrele svinjske masti.

Kako su se novopečene slastice, koje su po Cecilijinom prezimenu dobile ime krapf-ne, mogle pohvaliti ne samo svojim okusom, već i kalorijskom vrijednošću, pa kao takve ne gode samo nepcu, već griju i cijeli organizma, ubrzo su postale omiljene zimske slastice. Stoga nimalo ne čudi što su se našle i na popisu teških, masnih i slatkih  jela koja se tradicionalno jedu u razdoblju poklada i karnevala, između Sveta tri kralja i Čiste srijede.

shimmer fallback

Štoviše, krafne su postale i naravno ostale i prave kraljice tog razdoblja te posebno njegova posljednjeg dana, fašničkog utorka, u kojem nesputano veselje i neumjereno uživanju u jelu i piću doživljava svoj vrhunac, nakon kojeg, već sutradan, od Čiste srijede slijedi dugo dugo razdoblje posta, u kojem nema ni zabave, ni alkohola, ni kalorične, masne i slatke hrane.

Cool punjene krafne za najslađi fašnički utorak!

Ako i sami ludujete za krafnama, kraljicama fašnika, ovaj fašnički utorak zasladite i slasnim punjenim krafnama, koje će vaše uživanje u danu u kojem je pod maskama sve moguće i sve dopušteno, učiniti još veselijim, luđim, ukusnijim  i slađim.

Prokušani recept za najpahuljastije krafne koje uvijek uspiju, a punjenje ovisi o vašem ukusu, pronaći ćete ako bacite oko na naš video recept.

Ako su vaše krafne, unatoč bakinom receptu i vašoj volji i trudu, već tradicionalno sve, samo ne jestive, ispecite Sašine sočne krafne te konačno uživajte u savršenim slasnim punjenim krafnama koje će zahvaljujući vrlo jednostavnom receptu uspjeti čak i onima koji se s njima, baš kao i Saša Lozar, hvataju ukoštac prvi put.

shimmer fallback

Svoje male i velike gurmane iznenadite s krafnama koje u svojoj sočnoj unutrašnjosti skrivaju posebne, prave gurmanske nadjeve te za njih spremite krafne s nadjevom od kestena ili krafne s vanilijom koje nisu punjene s običnom kremom s vanilijom, već sa svima omiljenim pravim pravcatim pudingom od vanilije. Ako ste od onih Coolinaričara koji su uvijek u potrazi za novim i neobičnim slasticama, za ove poklade se razveselite i vanjštinom i okusom posebnim kraljicama fašnika, atraktivnim i izvana i iznutra čokoladnim, čoko krafnama ili i imenom i izgledom još neobičnijim cronut krafnama, koje su maštovita i slasna kombinacija krafni i croasana.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.