Moj profil

Cool spas u zadnji čas - ledeni užitak u "zimnici od kave"

Savršeno ledena ljetna varijanta kave s osvježavajućim kockicama leda od - kave? Saznaje na koje sve načine možete iskoristiti kockice leda.

Ledena kava omiljeni je ljetni napitak koji žicamo od konobara, no svoj ledeni užitak možete napraviti i u ugođaju svoga doma!

Tajna je u kuhanju više kave koja se ulije u plastične vrećice ili posudice za led i stavi da odstoji. Zakuhajte 2,5 dl turske kave s jednom žličicom šećera i napravite oko 12 kockica zaleđene kave. Kada poželite, u šalicu natočite mlijeko i dodajte nekoliko kockica ledene kave ili u blenderu odmah pomiješajte zajedno. Zaleđene kockice kave rezultirat će dovoljno hladim napitkom, no neće ga razrijediti kao obični led. Osim što će imati božanstveni okus, gledati prelijevanje mlijeka i kave umjetnost je sama po sebi. Za pravi ljetni ugođaj kavu možete servirati i u teglicama sa slamkom.

S ledom se također možete poigrati kada su u pitanju začini tako da pohranite mješavinu različitih začina u plastične posudice i prelijte maslinovim uljem dovoljno za jedno jelo. Kada vam zatreba izvadite iz posude i upotrijebite.

Domaći temeljac se također može pohraniti u obliku kockica leda čime im se produljuje vrijeme trajanja, a uvijek je spreman za korištenje.

I na kraju - vino. Led u vino inače bi vam priskrbio par ružnih pogleda, ali kad je i led od vina, samo im se nasmiješite i uživajte!

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.