Moj profil

Da li imate kakav recept za pečenje svinjske glave?

16.8.2007.dperman

Pitanje

Ne vidim niti jedan recept sa svinjskom glavom. U Catalugni – Španjolska imaju specijalitet sa svinjskim obrazima – možete li mi pomoći? Da li imate kakav recept za pečenje svinjske glave?

Odgovor

Svinjsku glavu možete pripremati na više načina. Kuhati je možete u temeljcu ili jednostavno u vodi koju ste dodati Vegetu i korjenasto povrće. Svinjska glava se kuha najmanje 2-3 sata na laganoj vatri. Kako biste izbjegli da vam se koža jače odvoji od mesa, glavu možete omotati u etaminsko platno (materijal gušći od gaze).

Svinjsku glavu možete i peći na rešetki pećnice ispod koje ste stavili posudu s vodom a nju samu prekrili folijom. Kod toga najčešće se događa da uši izgore, a koža se stisne i razdvaja.

Zato je najbolje glavu prethodno prokuhati 20-30 minuta, a zatim obraze zarezati malim nožićem u obliku kockica ili romba. Zatim glavu stavite na rešetku i tijekom pečenja je premazujete pivom ili maslacem kako bi dobila lijepu zlatnožutu boju. Pecite je na temperaturi od 180°C oko 2 sata (po potrebi prekrijte je folijom) a zatim ukoliko želite da vam korica bude hrskava zadnjih 20 minuta povisite temperaturu na 220°C.

Poslužite je uz umake od hrena, povrća ili španjolski umak na bazi kostiju, povrća i vina.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.