Moj profil
Darovi prosvjetljenja, sreće i uspjeha
Darovi prosvjetljenja, sreće i uspjeha

Darovi prosvjetljenja, sreće i uspjeha

Još su stari Rimljani prilikom Saturnalija - svečanosti jela, pića i darivanja - jedni drugima poklanjali zlatnike za uspjeh, kolače i med za sreću, a tu bi se obavezno našle i svijeće čija je uloga bila osvjetljavanje životnog putovanja primatelja.

Običaji darivanja prijatelja i bližnjih postoje otkad je svijeta i vijeka.... otkada su ljudi željeli razveseliti jedni druge darujući sve što se darovati moglo. Bez obzira od čega se sastoji poklon, važno je sjetiti se da je nečija pažnja ta koja se računa (ili bi se barem trebala računati), a ne materijalna vrijednost dara. Uostalom, zar nije najvrjedniji poklon upravo onaj kojeg je darivatelj sam izradio? U izradu kojeg je uložio svoje najveće dragocjenosti - vrijeme, trud i kreativnost?

Još su stari Rimljani prilikom Saturnalija - svečanosti jela, pića i darivanja - jedni drugima poklanjali zlatnike za uspjeh, kolače i med za sreću, a tu bi se obavezno našle i svijeće čija je uloga bila osvjetljavanje životnog putovanja primatelja. Dakle, starorimski pokloni primateljima su trebali donijeti uspjeh, sreću i prosvjetljenje. A što je s darivateljima? Oni su vjerojatno blagodati tih poklona osjetili kroz proces stvaranja....

  • prosvjetljenjem možemo nazvati prvi korak u kreaciji poklona - ideju što bi mogli napraviti, a da se ciljanoj osobi svidi....
  • sreća se odnosi na osjećaje zadovoljstva i ponosa koji nastaju dok od ničega stvaramo nešto....
  • pojmom uspjeh opisujemo osjećaj koji se rađa kad shvatimo da je dar - pun pogodak....

Primanje poklona uistinu je pravi užitak, međutim, darivanje nečega što smo sami osmislili i izradili može biti još veće zadovoljstvo. Stoga donosimo nekoliko prijedloga za darove iz kućne radinosti. Njihovim kreiranjem i ukrašavanjem prošli smo put od ideje do finalnog proizvoda - od prosvjetljenja do uspjeha, a isto želimo i vama.

Neka čula uživaju

Košarica dekorirana crvenom maramom donosi kulinarske poklone prezentirane u jednostavnim staklenim posudama. Upravo prozračnost ambalaže ističe svu primamljivost darova, a budući da je crvena jedna od najuočljivijih boja, marama cijeli komplet stavlja u prvi plan, naročito u kombinaciji sa zelenom vrpcom kojom je aranžirana staklenka sa krupnom morskom soli i začinima. Modni dodaci prethodno spomenute staklenke su i grančica ružmarina te cimet - jednostavno i efektno. U zdjelicama se nalaze arancini (komadići ušećerene korice naranče) i ušećereni bajami (bademi), a voćna salama je upakirana u celofanu.

Slatko, slađe, najslađe

Na jednostavnom drvenom pladnju, prekrivenom pek papirom (alternativa bi bila prozirna folija), uredno su složene razne poslastice - božićni kolač, paprenjaci, voćna salama, ušećereni bajami, arancini. Listovi lovora tu imaju dekorativnu i aromatičnu ulogu.

Okusi Mediterana

U atraktivnoj košarici duguljaste forme servirane su elegantne staklenke čiji sadržaj predstavlja okosnicu mediteranskih okusa - masline i sir za energiju te džem od naranči za vitalnost. Četvrtasta boca s jabučnim octom omotana je crvenom vrpcom, a dekorativnu podlogu košarice sačinjavaju grančice jele i češer ukrašeni zlatnom anđeoskom kosom.

Čokoladni liker - miljenik hedonista

Košarica ukrašena energičnim crvenim dekorom upotpunjenim prirodnim elementima - aromatičnim lovorom i ružmarinom te osvježavajućim agrumima, podloga je ovog poklona stvorenog za uživanje. Čokoladni liker u sofisticiranoj staklenoj boci, zvjezdice s lješnjacima i vanilin roščići u malenim zdjelicama, dobrodošli su na svaki blagdanski stol. Kako ne bi bio zastupljen samo slatki dio gastronomskog spektra, tu je i maslinovo ulje sa začinima.

Kao finalni dodir aranžiranju predloženih darova, predlažemo običan celofan ukrašen sjajnom vrpcom - neka se i kroz omot vidi sva raskoš.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.