Moj profil

Ekipa za najbolji roštilj

Vrijeme za grill je ono vrijeme kad nam kuhinje postaju prijenosne, a obroci i užitak u hrani vezani uz prirodu i dobro društvo. Kako bolje pohrliti ljetu u susret nego uz grill?!

Nije slučajnost da se grill rimuje sa thrill. Svejedno, ne moramo biti Englezi da bismo bili uzbuđeni zbog toplijih i dužih dana koji nagovještavaju užitak roštiljanja.

Vrijeme za grill je ono vrijeme kad nam kuhinje postaju prijenosne, a obroci i užitak u hrani vezani uz prirodu i dobro društvo. Kako bolje pohrliti ljetu u susret nego uz grill?!

A kad je grill u điru, iako je sve više žena među grill majstorima, nepisano je pravilo da “jače” polovice instinktivno preuzimaju kuhaču, pardon, pribor za roštilj u svoje ruke. Kako god bilo, užitak u grillu ne poznaje spolne ni dobne granice. Roštilj se priprema brzo, s užitkom koji traje. Roštilja se najbolje u dobrom društvu, a tamo gdje ima roštilja ima hedonizma.

Mariniraj me!

Marinade su tekućine aromatičnih okusa i mirisa u kojima namirnice ostavljamo da se prožmu mirisima i okusima aromatičnog bilja, začina i tekućine; ulja, octa, piva ili drugih.

One doprinose okusu jela, ali i omekšavanju namirnica, a mnoge od njih sadrže i antioksidanse koji sprječavaju stvaranje potencijalno štetnih tvari u mesu uslijed visokih temperatura pečenja.

Vegeta tekuće marinade pružaju sve blagodati klasičnih marinada u svega 30 minuta namakanja namirnica. Koristite ih uvijek kada želite učinak marinada maksimizirati i vrijeme pripreme jela minimizirati, a možete birati među Vegeta Grill marinada BBQ , s pivom, s češnjakom te Vegeta Grill pikantnom marinadom.

Začini po mjeri hrane s roštilja su Vegeta Original, Vegeta Natur Grill, Vegeta Natur pikantno pečenje i Vegeta Natur vratina.

Top 5 za ovogodišnju sezonu roštilja

Akcija!

Savjeta oko pripreme jela s grilla ne nedostaje, a mi ipak nismo odoljeli te smo ih još jednom za vas sabrali.

  • koristite li ugljen za pripremu mesa na roštilju, roštilj je spreman kad ugljen poprimi svjetlosivu boju, a žar pocrveni
  • nemate li ledenice, meso će održati hladnim i prethodno dobro rashlađene boce s pićem
  • meso nikad ne bodite vilicom ili nožem, kako sokovi ne bi iscurili
  • grillajte na dobro zagrijanom roštilju kako bi površina brzo dobila koricu, a namirnice sačuvale sokove i aromatičan okus. Meso će biti mekano i sočno, a povrće hrskavo.
  • kako biste izbjegli lijepljenje mesa za roštilj, lagano nauljite rešetku roštilja
  • spriječite kapanje masti na izvor topline
  • kako biste smanjili štetne utjecaje roštilja, meso zaštitite marinadom.
  • pivo i roštilj se dobro slažu (bilo savršeno rashlađeno kao piće ili dijelom kao marinada)
  • možete li zamisliti roštilj bez ajvara, senfa i kajmaka? Nismo ni mislili.

Zanimljivost

Ni najveći mozgovi današnjice nisu imuni na zov roštilja. Tako je jedna od nekonvencionalnih večeri “Lindau Nobel Laureate Meetings” konferencije koja se godišnje održava u istoimenom bavarskom mjestu, upravo The Grill & Chill. Neformalnoj atmosferi uz grill poslastice pripisuju posebne zasluge za povezivanje nobelovaca i mladih znanstvenika. Ne kaže se uzaludno “Great minds think alike.”, a roštilj i znanost idu skupa.

Živio roštilj, traži se ekipa!

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.