Moj profil
Hrana za poklon
Hrana za poklon

Hrana za poklon

Već nekoliko godina linija koju slijedim je da je hrana najbolji izbor za darivanje. Još ako ste je sami pripremili, nema ništa boljega.

Božićni i novogodišnji blagdani sa sobom nose pune stolove, obiteljska druženja i poklone!

I kod ovog posljednjeg većina starijih od dvadeset okreće očima. Što darovati, a da ne ponovimo prošlogodišnji poklon, da ne bude preskupo, a istodobno bude originalno i eventualno korisno? Osim toga, mnogi se boje što će i sami dobiti na dar jer što ako im se poklon ne svidi te ako ne uspiju skriti razočaranje?

Svi u podrumu ili smočnici imamo vazu koju smo dobili, a koja nam se ne sviđa, džempere koji nisu naš broj, kape koje nam loše stoje, kalendare koji su preveliki za naš kuhinjski zid. Sve nas to živcira, ali nemamo srca baciti.

Znati poklanjati je vještina.

Već nekoliko godina linija koju slijedim je da je hrana najbolji izbor za darivanje. Još ako ste je sami pripremili, nema ništa boljega.

Najvažnije je ono što ćete napisati na čestitci ili papiriću koji ide uz poklon!

Mala staklenka vaše marmelade od marelica ili domaćeg ajvara, lijepo upakirana u celofan i ukrašena šarenom vrpcom odličan je izbor, pogotovo ako znate da je to nečija omiljena marmelada.

Također, arancini zavezani u stručak ili suhe smokve nanizane na prirodni konop rustikalan su poklon koji može trajati mjesecima. Ili se možete odlučiti za limenu kutiju s kotonjatom narezanom na kvadratiće i posloženom na listove svježeg lovora. U papirnate kapice možete staviti svoju čokoladu s orasima, grožđicama ili lješnjacima, u celofanske vrećice ušećerene bademe.

Prekrasan poklon su tzv. stakleni keksi koje možete napraviti tako da im stavite vrpcu kako bi se objesili na božićno drvce. Ako u njima nema jaja i mlijeka, mogu se pojesti i nakon nekoliko tjedana, kad budete skidali ukrase.

Keksi su uopće jedan od omiljenih božićnih darova. Osim tradicionalnih kiflica i paprenjaka, ispecite kekse u obliku čovječuljaka, kojima bojom možete dati izgled i ime osobe kojoj ih poklanjate.

Kod jestivih poklona morate osobito paziti kako ih upakirati. Prilika je da pokažete svoje majstorstvo, služeći se najrazličitijim kutijama od kartona, aluminijskim posudama, celofanskim vrećicama.

Ako ste se ove godine odlučili za ambiciozan projekt gingerbread house, tj. kućice od keksa od đumbira, i ako je namjeravate nekome pokloniti, možda je najbolje da izmjerite veličinu kutije pa prema njoj odlučite o veličini kućice.

Važno je da poklone ne radite u posljednji čas (priznajem, jedna sam od tih)! Iz vlastitog iskustva znam da je važno da se bjelanjak sa šećerom, koji se koristi u ispisivanju i crtanju po keksima, treba dobro osušiti kako ga ne biste oštetili prilikom pakiranja.

Nemojte zaboraviti na popis sastojaka i svakako ga stavite uza svoj jestivi poklon. Nitko ne želi biti odgovoran za alergijski napadaj ili kršenje dijetetskih ograničenja.

 Ako nemate vremena pripremiti i ispeći male ili velike jestive poklone, možete pokloniti neku neobičnu namirnicu, poput egzotičnih mirodija. Ili možete obaviti kupnju! U kutiju za poklon stavite sve sastojke neke slastice u već izmjerenoj količini i recept. Možda ćete nekog potaknuti da počne kuhati ili peći kolače. I možda će vam taj netko jednoga dana biti zahvalan.

I za kraj, ako vaši jestivi paketići, objektivno, i ne budu jako ukusni ili prekrasnog izgleda, sjetite se da je najvažnije, ali stvarno najvažnije ono što ćete napisati na čestitci ili papiriću koji ide uz poklon!

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.