Moj profil

Imaš pravo na slatku bajku!

Ho-ho-hoćete odlične recepte za božićne kolače? Coolinarika i ovih blagdana donosi prefine prijedloge koji će vas prvo osvojiti svojim mirisima i izgledom, a potom oduševiti mmm okusima

Sredina prosinca tradicionalno je rezervirana za planiranje i pripremu božićnih kolača kojima ćemo razveseliti sebe i svoje bližnje u blagdanskim danima. Pravi duh Božića nemoguće je osjetiti bez slasnih delicija prožetih mirisima vanilije, cimeta, meda, naranče i čokolade. Naime, miris božićnih slastica jedna je od najsnažnijih asocijacija na obitelj, topao dom i bezbrižno djetinjstvo. Stoga ne čudi da su upravo te aromatične namirnice nezaobilazni sastojci slastica u ovo doba godine.

Bilo da je riječ o tradicionalnim verzijama poput išlera i mađarice, hrskavim keksićima i medenjacima ili pak svečanim kremastim tortama i drugim modernim inačicama, jedno je sigurno – bez njih ne možemo zamisliti najljepši mjesec u godini! Pa, ako već niste, zasučite rukave i ispecite barem jedan božićni kolač. Jer u prosincu ne brojimo kalorije, samo trenutke uživanja u svim mirisima i okusima zbog kojih obožavamo blagdane.

U nastavku donosimo naš ovogodišnji izbor slatkih favorita:

1. Blagdanski cake pops

Postoji puno stvari kojima se veselimo u božićnom razdoblju, a jedna od njih svakako su kolačići s prigodnim motivima. Blagdanski cake pops u obliku soba jedan je od takvih slastica. Iako će im se najviše obradovati najmlađi, dominantan okus čokolade, uz arome Dolcela naranča šećera i vanilin šećera, privući će i starije ukućane. Slatki sobovi savršeno će se uklopiti u čarobnu obiteljsku atmosferu, a još bitnije – jako su fini!

P.S. Jedina mana ovih kolačića je što će vam ih možda biti žao pojesti. Nemojte reći da vas nismo upozorili!

2. Blagdanska torta s karamelom

Svi ljubitelji slastica doći će na svoje s ovom neodoljivom tortom koja svojim punim okusom karamela, zaokruženom aromom i privlačnim izgledom obogaćuje ne samo stol, već i trenutak uživanja u najslasnijem božićnom zalogaju. Dovoljno je reći da u biskvitu glavnu riječ vodi Dolcela smjesa za muffins obogaćena cimet šećerom, đumbirom i muškatnim oraščićem, dok je krema u izvedbi Dolcela Premium toffee pudinga. Miriše preko ekrana, zar ne?! Tortu ukrasite atraktivnom kombinacijom anisa, nara, kumkvata i ružmarina i uživajte svom malom trijumfu.

3. Blagdanski minjoni

Najsvečanije doba godine upotpunite i blagdanskim minjonima, savršenim glaziranim kockicama francuskog podrijetla koje obećavaju malen, sladak i dekorativan zalogaj. Uz to što ih krasi oku ugodan elegantan izgled koji će savršeno popuniti svaku trpezu, ovi kolačići kriju neodoljive okuse prožete bijelom čokoladom, Dolcela naranča šećerom, vanilin šećerom i džemom od maline. Odmah pripremite duplu dozu jer navodno s tanjura nestaju neviđenom brzinom, a šuška se da bi zbog minjona čak i Djed Mraz mogao odustati od svojih tradicionalnih keksića.

4. Mini stollen poklončići

Blagdanski voćni kruh od orašastih plodova i kandiranog voća uvijek nekako podsjeća na toplinu doma usred zime. A u kombinaciji s Dolcela rum šećerom i naranča šećerom stvara slatku idilu stvorenu za praznična popodneva. Kao šlag na kraju donosimo vam recept za takve opojne kruščiće. Neka vaš dom uz njih zamiriše na fantaziju u kojoj ćete uživati dok gledate božićne filmove i ispijate tople napitke. Ohlađene tzv. mini stollen poklončiće možete i zamotati u pek papir, ukrasiti ukrasnom vrpcom te darovati dragim osobama.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.