Moj profil
Jabuka - sočna, voćna, moćna
Jabuka - sočna, voćna, moćna

Jabuka - sočna, voćna, moćna

Uzmemo li u obzir njezinu rasprostranjenost, popularnost i povijesnu simboliku, odmah će biti jasno zašto je kraljica voćnjaka, kraljica jeseni i kraljica voćnih kolača.

Zbilja nam ne treba jabuka pasti na glavu da bismo dobili ideju što sve s njom možemo napraviti. Naravno, možemo je pojesti, ali mi smo ipak malo kreativniji ili kompliciraniji, kako god vam draže našu kreativnost nazvati. Odlučili smo je malo sjeckati, malo guliti, peći i u konačnici dobiti savršen desert.

Volimo jabuke

Jabuke su ubrane, oprane i čekaju da vide hoće li danas svoju ulogu odigrati u kompotu, čipsu, savijači, piti, salati, a možda će postati ocat ili slatki napitak. Prije nego zasučemo rukave podsjetit ćemo vas na nekoliko činjenica o jabukama. Primjerice, jeste li znali da se Svjetski dan jabuka obilježava 20. listopada? Znate li da dolazi iz biljnog roda porodice ruža i da je poznato više od 8000 različitih sorti jabuke? Stari Rimljani započinjali su obrok jajetom i završavali ga jabukom, a kineska riječ za jabuku je „ping“ što glasovno nalikuje kineskoj riječi za mir.


:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.