Moj profil

Napravi sam - energetske pločice

Istinski uživate u pripremi mlijeka od orašastih plodova, ali željeli biste saznati kako pripremiti energetske pločice  s pulpom koja vam je ostala nakon pripreme mlijeka.

Hrana koju uvijek možete imati pri ruci da vas energetski obnovi, nadopuni, nutritivno obogati, pa naravno i zasiti. Energetske pločice pripremljene kod kuće možete uvijek ponijeti sa sobom i imati nutritivno bogat i lagan međuobrok u bilo kojoj situaciji, a odličan je međuobrok za djecu u školi, na izletu i sl.

Otkrit ćemo vam nekoliko recepata kao osnovnih u pripremi zaista finih slatkih zalogaja, a ostalo prepuštamo vama da sami kombinirate i isprobavate prema vlastitom nahođenju i intuiciji.

Prednosti home made energetskih pločica

  1. dugotrajan su izvor energije zahvaljujući zobenim ili prosenim pahuljicama,
  2. prirodan su izvor vlakana, minerala, vitamina i bjelančevina,
  3. imaju niski glikemijski indeks,
  4. sadrže uravnotežen omjer hranjivih tvari.

Pločice od bademove pulpe sa suhim voćem

175 g bademove pulpe
50 g suhih smokvi
50 g suhih šljiva
50 g suhih grožđica
2 žličice cimeta
2 žlice zobenih pahuljica
4-6 žlica bademova mlijeka

Bademovu pulpu (koja vam je ostala nakon pripreme mlijeka od orašastih plodova), suhe smokve, šljive, grožđice, cimet i zobene pahuljice izmiksajte u sjeckalici, dodajte mlijeko i sve kratko rukama dobro povežite. Pripremljenu smjesu oblikujte pomoću malih kalupa, stavite na papir za pečenje i u pećnicu prethodno zagrijanu na 120°C i sušite oko 60 minuta.

Osušene pločice izvadite van, ohladite i pospremite. Pripremljene pločice poslužite prelivene mlijekom od badema, oraha ili lješnjaka.

Savjet: Ukoliko nemate kalupiće, oblikujte masu rukama u željene oblike.

Mala tajna: Svi oni koji imaju dehidrator, neka to učine u njemu na temperaturi do 50°C, 10-12 sati, jer će na taj način sačuvati sve hranjive sastojke ili u pećnici na niskoj temperaturi.

Pločice od bademove pulpe s prosenim pahuljicama i suhim voćem

Recept je isti kao sa zobenim pahuljicama, koje zamijenite prosenim pahuljicama. Ostale bezbrojne kombinacije ostavljamo vama na volju!

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.