Moj profil

Povodom 75 godina Podravke donosimo vam omiljene recepte influencera te naših zaposlenika i suradnika iz cijelog svijeta!

Podravka je u povodu 75 godina poslovanja okupila veliki broj suradnika koji su zajedničku ljubav prema kulinarstvu i njezinim proizvodima pretočili u maštovite recepte.

75 godina uspješnog poslovanja Podravka obilježava s velikim krugom svojih zaposlenika, potrošača, poslovnih partnera i suradnika. Svima je njima zajednička kreativnost kojom Podravkine proizvode koriste u omiljenim receptima, bez obzira je li riječ o tradicionalnim jelima ili sasvim novim i pomalo neuobičajenim kombinacijama.

Sve ih možete pronaći na stranici https://dobarokusdalekosecuje.com/, a mi vam izdvajamo tek neke od recepata poznatih domaćih i stranih influencera, javnih osoba, televizijskih lica, sportaša, glazbenika…

Domaći influenceri

Brojne utjecajne osobe iz javnog života pripremaju jela s Podravkinim proizvodima, a jedan od proizvoda koji se ističe dugom tradicijom je upravo pekmez od šljiva. Zlevanka s pekmezom od šljiva tradicionalni je recept na kojega nas je podsjetila blogerica Matejka Buča. Ova slastica sažima okuse djetinjstva kojima se iznova rado vraćamo, za kompletan dojam, uz ostale sastojke možete umiješati i jednu naribanu jabuku. Tradicionalnim sitnim kolačićima kakvi se već desetljećima izrađuju u podravskim kuhinjama, nije odolio niti poznati food bloger Hungry Mile. Zato nas je i počastio slatkim prkačima.

Inozemni influenceri

Već 75 godina Podravka širi okuse Hrvatske po svijetu, njezini su proizvodi prisutni na pet kontinenata u više od 70 zemalja. Iz nekih od njih dolaze  poznati svjetski i regionalni influenceri koji su osmislili maštovite recepte. Palenta s povrćem i gljivama recept je makedonskog bloggera Daniela Cukleva koji je okuse ovog tradicionalnog jela naglasio začinima i dao mu novu okusnu dimenziju. Napuštajući prostor naše regije, otišli smo do Republike Češke, poznate po kinematografiji, ali i dobroj hrani. Zato je češka glumica, influencerica i poznavateljica kulinarstva Kateřina Bednářová otkrila svoju tajnu konfitiranja češnjaka, pripremljenog u namazu s pečenim patlidžanima.

Poznati kuhaju s Podravkom

Neke od poznatih javnih osoba gostovale su i u emisiji Kuhamo s Podravkom i otkrili dugogodišnju ljubav prema Podravkinim proizvodima. Svi pamtimo emisiju Male tajne velikih majstora kuhinje, čija je kulinarska TV zvijezda Stevo Karapandža za ovu prigodu pripremio Pačja prsa s bundevom i umakom od jabuka i meda. Raskošna i dekadentna, najbolje opisuje tortu Elsfs, poznatog modnog dvojca Aleksandra Šekuljice i Ivana Tandarića. Preporučujemo da je isprobate u posebnim prilikama i ukrasite voćem, komadićima čokolade, macaronsima, puslicama ili pupoljcima ruža.

Zaposlenici Podravke

Iz redova obožavatelja Podravkinih proizvoda dolaze i zaposlenici koji su bitna karika Podravkine priče. Oni pomažu da iz svih 17 tvornica u kuhinje svijeta stignu i udomaće se proizvodi poznatih brendova kao što su Lino, Kviki, Vegeta, Dolcela i drugi. Da u svakodnevnoj kuhinji i koriste te proizvode, potvrđuje chicken wok Nikole Grabara iz Korporativnih komunikacija. Jednakom strašću prema poslu i kulinarskim izazovima pristupila je Ivona Periša iz Coolinarike, koja je pripremila Punjeni slatki krumpir na meksički i pokazala kako kombinirati okuse.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.