Moj profil

Priprema pisanica od čokolade

Za pripremu ovih čokoladnih ljepotica potrebno je odvojiti dovoljno vremena i strpljenja. Ali rezultat neće oduševiti samo vas, nego i sve one koji će ih vidjeti, dobiti na poklon ili se odlučiti za njihovo kušanje.

Polovice plastičnih jaja stavite u posudu koja nije ni preplitka ni preduboka. Silikon pripremite prema uputi s ambalaže. Njime prelijte polovice plastičnih jaja i ostavite stajati na sobnoj temperaturi 4-5 sati ili preko noći.

Oštrim nožićem ili skalpelom obrubite izliveni silikon u posudi i izvadite ga. Na isti način možete pripremiti i kalupe za pripremu većih pisanica.

Na pari pažljivo otopite tamnu, mliječnu i bijelu čokoladu i ostavite ih na toplom mjestu. Od pek papira oblikujte tuljac. Ulijte žlicom tamnu čokoladu i škarama odrežite donji vrh tuljca kako bi napravili otvor. Unutarnji dio kalupa "iscrtajte" čokoladom, a zatim ga stavite u hladnjak oko 10 minuta. Isti postupak ponovite s preostalim čokoladama.

Kistom nanesite tamnu čokoladu u tanjem sloju ne razmazujući je, već je nanoseći laganim pritiskom do ruba kalupa. Stavite ga u hladnjak i ohladite oko 10 minuta, a zatim na isti način nanesite još 2 sloja čokolade. Čokoladnu polovicu lagano obrubite nožićem i izvadite iz kalupa. Dvije polovice čokoladnih jaja "zalijepite" sa skoro ohlađenom otopljenom čokoladom.

Slijepljene rubove možete dodatno "sakriti" običnim ili šarenim čokoladnim mrvicama. Čokoladna jaja možete raditi u različitim veličinama, s ukrasima od čokoladnih rižinih pahuljica, marcipana i slično, ovisno o vašoj mašti. Spremite ih u ukrasne kutije i poklonite kao dar svojim najbližima i prijateljima.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.