Moj profil

Riba s roštilja: 8 brzih i slasnih ideja za ručak

Za ljubitelje mediteranske kuhinje i obožavatelje roštilja, savršeni spoj je riba na roštilju, odnosno na gradele.

Zagrijte vatricu na optimalnu temperaturu, nauljite rešetke i priprema može početi. Iako je roštilj prikladan za pečenje manjih riba ili fileta, dovoljno je pripaziti da ribu ne ostavite predugo na roštilju i da prilikom okretanja ostane u jednom komadu. Konačna nagrada je uživanje u morskoj deliciji pripremljenoj na ne baš svakidašnji način.

Supersalate s tunom

Tuna je među najpoželjnijim namirnicama na tanjuru, a može biti pripremljena na otvorenom roštilju, odnosno na gradele. Tako pripremljeno meso tune bit će bez suvišne masnoće i odlično će se uklopiti i u salatu.

Losos s roštilja

Masna riba, koja uključuje tunu, skušu i sardinu odličan je izvor vitamina D. Uz to, losos je već dobro poznat i po omega-3 masnim kiselinama. Koju god izaberete, svaka riba odlično će se snaći uz maslinovo ulje, češnjak, peršin, limun, a  dobra je vijest da se odlično slaže i s crnim vinom.

Orada - mediteranski doživljaj

Nježnoj oradi koja ne voli predugačku termičku obradu niti agresivne okuse, bit će dovoljno kratko mariniranje da poprimi aromu mediteranskih začina.

Bez obzira za koju ste se odlučili, na koji ste je način pripremili i s kojim je prilogom ili salatom poslužujete, bitno je da ribu uvrstite u svoj jelovnik.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.