Moj profil
Slasna variva kakva još niste kušali
Slasna variva kakva još niste kušali

Slasna variva kakva još niste kušali

Svakom jelu onaj 'AHA' efekt daje začin koji priču može zaokružiti u cijelosti. Odabir pravog začina i količine koja se dodaje prstohvatom ili žličicom znači uspjeh i oduševljenje za stolom i pitanja Što je to što ga čini tako mmmm?!

Začini uspješno spojeni s namirnicama na najbolji način ističu aromu, okus i boju jela


Papar je sigurno uz sol jedan od najzastupljenijih začina širom svijeta. Gotovo da nema jela u kojem nije prisutan od predjela pa do čak deserta.  Kao i papar, tako i peršin ide u gotovo sva slana jela, cimet mljeveni ili u štapićima koristimo mahom za deserte, ali ovaj mirisni prah nalazi svoje mjesto u istočnjačkim slanim jelima, čili je simbol indijskih ili meksičkih jela, dok je đumbir neizostavan sastojak jela dalekog Istoka i Indije.

Češnjak se koristi za juha, variva, salate, razne umake, marinade, pečenja, a kim za teleća i svinjska pečenja, divljač, krem juhe i jela od riže. Timijan zbog svog oštrog okusa se slaže s mesnim jelima, posebno piletinu i divljač, a pogodan je i za složence i variva.

Egzotični su začini postali povoljni i lako dostupni za primjenu u svakoj kuhinji

Bosiljak, mažuran, origano i lovor su uobičajeni začini talijanske kuhinje, također fino nadopunjuju variva i juhe svojim aromatičnim mirisima i okusima. Kopar ljubi jela s lososom i sleđom, teletinom, mrkvom, krastavcima i krumpirima. Ružmarin i paprika u prahu najčešće se koriste za pripremu variva, juha i umaka.
Kim se koristi za pripremu jela od kupusa i svinjetine, jela od krumpira, juha i umaka. Muškatni oraščićem se začinjavaju jela s povrćem, rižom i tjesteninom, umake i sireve, od mesa najčešće janjetinu i teletinu.

Budite kreativni i uz uobičajena variva isprobajte novi začin i možda otkrijete novu omiljenu kombinaciju okusa i mirisa.
Predlažemo vam zanimljive ideje za pripremu variva s posebno odabranim začinima.

Juha od leće i ječma

Ješmik na belo

Raštika sa suhim mesom

Varivo od amaranta, gljiva i povrća

Bujta repa

Bulgur Corba

Tadka Daal by Atul Kochhar

Juha od povrća s hejdom i za bebe i za roditelje

Varivo od koprive

Aromaticna Marokanska leca u umaku

Starinska sicilijanska juha od leće i ružmarina

Varivo od boba i graška s ječmom

Varivo od ječma i gljiva sa suhim mesom

Juha od narančaste leće i bulgura

Šarenilo okusa

CHORBA BEL A 'DESSU nedostatku svježih, posegnite na kuhinjskoj polici za Podravka monozačinima.
Uz nezaobilazni papar, češnjak i peršin, pronaći ćete i mnoštvo drugih oku zanimljvih, a jeziku ukusnih začina s idejama za nova maštovita jela.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.