Moj profil

Smokva u slatkom i slanom

Smokva je jedan od sinonima za južno voće i mediteransku prehranu. Tijekom godine dostupna je u sušenom obliku, a sočni i svježi plodovi smokve izvrsni su u salatama i desertima.

Za sve koji vole započeti dan voćem i opskrbiti se s dovoljno energije koja će trajati do ručka, predlažemo Ranojutarnji zalogajčić sa smokvama. Ljubitelji salate vjerojatno su isprobali smokvu u različitim slatko slanim kombinacijama, a ukoliko još nije, predlažemo da se među njima nađe Salata s pršutom i smokvama koja će dati novu okusnu aromu ovome jelu. Kraj ljeta i početak jeseni vrve slasnim plodovima pa je Jesenska kuskus salata doslovno zarobila bogatstvo svih tih okusa.

Pite i tartovi

Tart je često rješenje kojemu pribjegavamo u nedostatku inspiracije, jer ne zahtijeva posebnu složenu pripremu, a možemo iskoristiti namirnice kojima trenutno raspolažemo. Svakako u svoj ljetni planu uvrstite i slanu Crostatu sa gorgonzolom, smokvama i pršutom ili pak slatki Tart od smokvi u kombinaciji s orašastim plodovima, bijelim vinom i marmeladom.

Smokve u desertima

Poznato je da se smokve izvrsno uklapaju u brojne slastice bez pečenja pa bi bilo dobro spremiti osušene plodove i za hladnije dane. Svježe pak možemo pretvoriti u Marmeladu od smokava ili iskoristiti njihovo dozrijevanje kako bi ih ukomponirali u Pecene smokve i breskve sa sladoledom. Ukoliko niste znali, možete napraviti i Liker od smokava za popodnevna druženja uz kavu i slatkasto piće. Liker možete koristiti i kao dodatak prilikom pripreme slastica ili pak upotrijebite aromatičan Umak od smokava.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.