Moj profil

Što je buttermilk?

Pitanje

Nedavno sam se vratio iz Sjedinjenih Dražava gdje sam se oduševio autentičnim američkim palačinkama kakve se serviraju uz svu silu raznih sirupa. Kako se čini da će me nostalgija za tom zemljom držati neko vrijeme, odlučio sam ih napraviti sam. Našao sam odličan osnovni recept za te buttermilk palačinke. No problem je što nisam siguran kako prevesti jedan od sastojka na hrvatski. Naime, buttermilk nisam pronašao u ni jednom eng-hrv rječniku. U englesko-engleskom Oxfordovom rječniku naišao sam na definiciju koja kaže da se radi o tekućini koja ostaje nakon što se iz mlijeka odstrani maslac. Znači li to da je buttermilk zapravo ekvivalent kiselom mlijeku?

Odgovor

Buttermilk je tekućina koja ostaje nakon dobivanja maslaca. Njegov okus podsjeća na jogurt ali mu je gustoća manja nego kod vrhnja.

Šalicu buttermilka (oko 250 ml) možete zamijeniti šalicom jogurta ili možete u šalicu mlijeka dodati jednu žlicu limunova soka ili octa i ostaviti da odstoji oko 10 min prije nego počnete pripremati palačinke. Kao zamjenu za buttermilk možete koristiti i kombinaciju mlijeka i jogurta u omjeru 1:3.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.