Moj profil

Vladavina šarenih burger peciva

Šarena burger peciva već neko vrijeme veliki su trend. Zeleni, crveni, pa čak i crni burgeri potpuno su nas opčarali, i vrijeme je da ih i mi pokušamo napraviti.

Pomama oko burger peciva u boji započela je još u drugoj polovici 2015. kada su najveći fast-food lanci u ponudu izbacili svoje burgere u neobičnim bojama. Burger King, KFC i Mc Donalds priznaju kako su primijetili da obojena peciva privlače kupce, da se o njima priča (i piše u novinama) i da im je to jedan od najjeftinijih marketinških poteza.

Šareni burgeri u SAD-u i Aziji više nisu novost; tamo se nude i sivi burger, zatim jarko ružičasti, a u Japanu je svojedobno veliki hit bio potpuno crni burger s crnim sirom, crnim umakom i grillanim patlidžanom. Mljac!

Čime ih obojati?

Odvažite li se spraviti domaća burger peciva u boji – dobra vijest je da to zaista možete izvesti kod kuće. Za crvena peciva tijestu dodajte kuhanu ciklu, intenzitetu boje pomoći će i malo koncentrata rajčice.

Zeleni, crveni, pa čak i crni burgeri izvedivi su i u vašoj kuhinji.

Spomenuti fast-food lanci svoja crvena peciva bojali su rajčicom u prahu, pokušajte i vi uspijete li na našim prostorima pronaći taj začin.

Sveukupni dojam pojačat ćete ako na pljeskavicu stavite i malo crvenog umaka ...I krišku mozzarelle!

Obojeni hamburger

Zelena boja u burger pecivima može poteći od špinata, možete dodati i malo matcha praha (pripremite se i na matcha okus) ili pak spirulinu u prahu. Možete se poigrati kombinacijama boja i okusa, pa zeleni može biti kakav vege burger gdje uz pregršt šarenog povrća kraljuje pljeskavica od slanutka. Okus možete oplemeniti domaćim umacima s raznim začinima.

A crni burgeri? Dobra vijest je što ovu popularnu boju nije teško dobiti kod kuće. Sipino crnilo dat će intenzivnu crnu koja će laskati domaćem fishburgeru. Tijesto u tamno možete obojati i aktivnim (medicinskim) ugljenom.

Za intenzivniju boju vaših burgera možete dodati i koju kap prehrambene boje. Neškodljivo je, a rezultat je izražajnija boja peciva.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.