Moj profil

Zavodljiva hrana

Sjedate, gledate se duboko u oči, kuckanje čaša, magičan dodir savršenog jela i vašeg gurmanskog nepca. Okusni pupoljci divljaju, srce ubrzano tuče, koljena klecaju i vi ne znate li je li sve to od kamenica, tartufa, ... hrane ili se desila ljubav?!

Mnoge su žrtve "pale" na izvrsna poigravanja kuhačom i drugim kulinarskim priborima, na strukturu, okus, harmoniju i boju jela i pogled na nekoga tko hranu samopouzdano, zadovoljno i uigrano priprema. Ha, kada bolje razmislim, i sama sam žrtva istog.

Dok pripremate hranu, ispitajte njenu čvrstoću, teksturu, mirišite i isprobavajte jela tijekom kuhanja, igrajte se začinima, a u pripremu hrane uključite sve ukućane.

Pretpostavljamo da je i vama napeto, afrodizijački, stimulativno i nadražujuće gledati predmet vaše žudnje, ali i ljubavi i poštovanja, kako hranu priprema senzualnim i sigurnim pokretima: miješa, sjecka, dodiruje, mijesi... Pri tom napinje mišiće, nabire usne, podiže i spušta obrve, lagano pokreće svoje bokove, dok se vama čini kao da su svi sastojci u ljubavnoj ekstazi.

Ili, uživati u čaroliji zajedničke pripreme jela: dodavanju, umiješavanju sastojaka, ukuhavanju, začinjavanju, uz slučajne dodire u prolazu i kulinarskom zanosu.

Precizni potezi, završni dodiri i jelo je spremno za serviranje.

Na prigodno posloženom stolu, sve biser do bisera: kavijar, jastog, inćuni omotani oko kapara, sushi, kamenice, šparoge, tartufi, avokado, orašasto voće, egzotično voće, papaja, mango, banana, soufflé od tamne čokolade, najerotičniji sladoledi i druga jela glatke, nježne, skliske, topljive i podatne teksture...

U podlozi lagano curi senzualna muzika, odjeća vam se savršeno podaje linijama tijela, diskretno ste namirisani kako vas to ne bi omelo pri uživanja u zalogajima i rezultatima zajedničkog truda.

I onda sjedate, gledate se duboko u oči, kuckanje čaša, magičan dodir posuđa, pribora, savršenog jela i vašeg gurmanskog nepca. Okusni pupoljci divljaju, srce ubrzano tuče, koljena podrhtavaju i vi ne znate je li to od šampanjca, muzike, prigušenog svjetla ili osobe nasuprot vama.

I je li hrana afrodizijak?

Slijedi hladan tuš. Glas razuma, stav brojnih biologa, kemičara, nutricionista i drugih znanstvenika. Usprkos finoj iluziji kojoj su mnogi podlegli i to čine svakoga dana, djelovanje afrodizijaka svodi se na placebo učinak i autosugestiju. I nemojte sada biti razočarani, pa zar je to uopće bitno. Ionako je najveći poticaj i saveznik seksualnosti - naš mozak.

Mašta čini svašta

Poznavajući i uvažavajući stajališta brojnih stručnjaka, pozivamo da se u svakodnevnom životu igrate i maštate. I u kuhinji. I dok nabavljate hranu.

Recimo, na tržnici stvar uzmite u svoje ruke. I to doslovce. Svaku namirnicu dotaknite, opipajte, pomirišite i odaberite istim marom.

Dok pripremate hranu ispitajte njenu čvrstoću, teksturu, mirišite i isprobavajte jela tijekom kuhanja, igrajte se sa začinima, a u pripremu hrane uključite sve ukućane.

Povremeno uživajte hranu rukama. Dakle "golim rukama" jedite ribu, piletinu, školjke, voće, finger food narezan na štapiće umakajte u umake.Tu je i lizanje prstiju dozvoljeno.

Pripremajte nova jela, isprobavajte nove kuhinje i vama nepoznate kulinarske tehnike. Povremeno nabavite novu kuharicu. Zavodite, hranom i pojavom, na prvom mjestu uvijek sebe, pa tek onda druge. I, zašto ne biste zamamno izgledali i dok kuhate?

Kome trebaju afrodizijaci dok je užitka u hrani, piću, atmosferi, glazbi, mirisima? I eto, umjesto ode afrodizijacima, nastala je oda užicima.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.