Moj profil

4 super načina za očuvanje svježine i kvalitete vaših namirnica

Tijekom ljetnih mjeseci život bez dobrog hladnjaka gotovo je nezamisliv. Ne samo da nam gode hladne i svježe namirnice ili napitci, nego za ljetnih temperatura moramo obratiti veću pozornost na čuvanje i skladištenje hrane

Donosimo nekoliko jednostavnih savjeta kako održavati vaš hladnjak organiziranim, a namirnice u njemu svježima:

1. Osigurajte protok zraka u hladnjaku

Otvaranjem vrata hladnjaka, hladan zrak kreće se od vrha u prednjem dijelu. Stoga u središnjem dijelu gornje komore hladnjaka napravite dovoljno mjesta da ne blokirate protok zraka. U središnjem dijelu izbjegavajte držati namirnice osjetljive na hladnoću poput jaja i povrća.

LG-evi hladnjaci dolaze s tehnologijom NatureFRESH™ koja čuva hranu svježom i prirodnom, što je omogućeno značajkama LINEAR CoolingTM i Door Cooling+TM koje efikasno smanjuju fluktuaciju temperature, a upravo je ta fluktuacija glavni krivac za kvarenje hrane.

LINEAR Cooling™ kontrolira fluktuaciju temperature u granicama od ±0,5 ℃ i tako osigurava svježinu koja traje dulje od bilo kojeg drugog sustava.

Door Cooling⁺™ omogućava ujednačenu temperaturu u hladnjaku te manje gubitke energije zbog otvaranja vrata te hladi 32% brže od standardnih sustava hlađenja.

2. Namirnice pravilno spremajte u hladnjak

Sve se namirnice u hladnjak ne pohranjuju jednako, stoga obratite pažnju na neke od njih:

Jagode – držite suhe i nemojte ih prati dok ih ne namjeravate pojesti. Citrusi – koristite mrežaste vrećice, protok kisika osigurava dulji vijek trajanja citrusa. Mrkva – očistite je i operite prljavštinu pod vodom, te osušite. Stavite u vrećicu, najbolje onu iz koje možete ukloniti zrak. Krastavce – operite, osušite i pojedinačno ih pokrijte plastičnom folijom. Bilje (začinsko) – čuvati u zatvorenoj vrećici, sa smanjenim protokom kisika. Rajčice, paprike – čuvati u zatvorenoj vrećici. Suhi proizvodi neće biti mekani. Najbolje ih je staviti u papirnatu vrećicu. Meso – držite u zamrzivaču, osim ako ga pripremate za taj dan, držite ga u hladnjaku do pripreme. Riba – uklonite nečistoće od ribe (unutarnje organe), osušite i zamotajte u vrećicu. Gljive – čuvajte u papirnatoj vrećici. Smeđi papir upija vlagu i gljivama omogućava svježinu.

3. Držite hladnjak organiziranim i čistim

Čišćenje hladnjaka važno je za svježinu vaših namirnica, ali i za vaše zdravlje. Hladnjak prilikom čišćenja najprije isključite, uklonite hranu i očistite čistom vlažnom kuhinjskom krpom. Za dobru organizaciju LG-evi hladnjaci s tehnologijom NatureFRESH™ nude jednostavno rješenje s preklopnom policom, s kojom u 2 koraka jednostavno pohranite visoke posude i hranu koja drugdje ne stane. Također, tu je i držač za vinske boce koji boce drži uvijek blago nagnutima.

4. Pravilno rasporedite namirnice na policama i u vratima hladnjaka

Služite se jednostavnim trikom: namirnice koje se trebaju kuhati na višim temperaturama (poput piletine), pohranite na donjim policama. Obroke koje ćete uskoro konzumirati ili one koji su vam ostali – pohranite na gornjim policama. Da biste znali kada koju hranu treba upotrijebiti, označite onu koja je pred istekom ili je stavite uvijek ispred ostale hrane.

U vrata hladnjaka najbolje je staviti majonezu, kečap, vodu, napitke. To je najtoplije područje hladnjaka i tu stavite hranu najotporniju na kvarenje.

Dodatan trik:

U malu kutijicu stavite prašak za pecivo i smjestite u kut hladnjaka. Prašak će upiti mirise i ukloniti neugodne mirise. Kutijicu mijenjajte svaka 3 mjeseca.

Native članak

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.