Moj profil

Predstavljamo Majstore slastica prvog CoolFood izazova! Otkrijte nagrađene recepte i njihove autore

Prvi CoolFood izazov Slatka lica slastica je završio, a s njime i natjecanje za osvajanje prestižne titule Majstora slastica po izboru Coolinarike i Spara!

Izazov je potaknuo mnoge slatkoljupce i prave majstore u pripravljanju slatkih delicija u natjecanje, a borba za prestižnu titulu do samog je kraja bila vrlo napeta.

Među prijavljenim receptima maštovitosti nije nedostajalo. Poslali ste nam puuuuno slatkih užitaka, pa i domišljatih naziva. Koristili ste jednu namirnicu ili cijeli splet proizvoda SPAR-a za kreiranje vaših recepata. Osvježili ste svoje recepte i prekrasnim verzijama torti, kolača ili slatkih deserta od voća, dok su drugi predstavili svoje recepte sa čokoladom.

Preko stotinu prijavljenih recepata žiri je pomno pregledao i izabrao upravo one najkreativnije i najdomišljatije, a zadatak nije bio nimalo lak. Teško je bilo odlučiti što je bolje: kad se sljube naranča i čokolada ili pak prekrasne slastice s jagodama,  borovnicama ili malinama.

A dobitnici su...

Predstavljamo dobitnice prestižne titule CoolFood Majstor Slastica!

Chocolate-cheese cupcakes, Jull iz Splita

Tiramisu s jagodama, deaa-sb iz Slavonskog Broda

Špinat-malina torta, snake iz Gradeca

Čestitamo našim Majstoricama slastica, koje su se silno razveselile osvojenom titulom, a za Coolinariku su otkrile i nešto više o svojim nagrađenim slasticama:

„Kad radim slatko, onda je to Chocolate-cheese cupcakes, jer to odmah nestane sa stola! Recept sam dobila od svoje mame, koja ga je nekada davno pronašla u jednom engleskom časopisu. Malo je komplicirana izrada kreme, dok ne postignete savršenu gustoću, ali kad pronađete prave omjere, zaljubite se u taj kolač kao i ja“, za Coolinariku je rekla Jull iz Splita.

Zapravo, recept je nastao eksperimentiranjem, iz moje glave. Ne volim klasičan tiramisu sa kavom, pa sam probala nešto drugačije. Moji svi obožavaju ovaj recept i često je na našem stolu. Brzo nestane, osvježavajući je i svi su ukućani jako sretni kad ga poslužim“, rekla je deaa-sb iz Slavonskog Broda.

 „Ja vam obožavam tu tortu, jedino je moj suprug jede žmirećki! Kad vidi špinat, odmah zažmiri! Recept za Špinat-malina tortu sam sama iskombinirala, vidjela sam slične recepte koji su me zaintersirali pa sam se zaigrala sa sastojcima do dobitne kombinacije. Jako volim kuhanje i pripremanje slastica, a i volim kad ovakve recepte spremim i sve nestane odmah sa stola“, rekla je za Coolinariku snake iz Gradeca.

CoolFood novi izazov: meso ili riba

Za sve vas, koji ste vješti u pripremi jela sa mesom ili ribom, uskoro imamo novi izazov! Već od 14.5.2021. krećemo sa CoolFood izazovom: Meso ili riba, roštilj ili pećnica i novim prilikama za nagrade i osvajanje prestižne titule CoolFood Majstor mesa i ribe! Jedva čekamo da vaše kuhinje zamirišu na meso i ribu, a vaši recepti osvanu na Coolinarici!

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.