Moj profil

Pronašli smo roštilj koji možete koristiti bez obzira na godišnje doba

Proljeće ljubiteljima roštilja znači samo jedno, počinju okupljanja na otvorenom i prepuštanja užicima uz ukusne zalogaje

Jedva dočekano toplije vrijeme prilika je za isprobavanje novih recepata. Uživati u jelima s roštilja mogu svi, bez obzira na to živite li u kući ili stanu i bez straha od proljetne kiše. Teško je zamisliti paljenje vatre i žara po kiši, ali zato postoje električni roštilji koji savršeno funkcioniraju u zatvorenom, ali i otvorenom prostoru. Omogućuju da iskoristite mogućnosti vašeg doma, a lako se mogu prenositi na balkon ili u kuhinju.

Oni su danas izuzetno svestran dio opreme koji možemo koristiti cijele godine, poput električnog roštilja Joy, koji je cjenovno prihvatljiv, dimenzijama izuzetno pogodan za prostore koji nemaju mnogo mjesta za pohranu stvari, a funkcionalno višenamjenski.

Sjajna je stvar kod električnog roštilja da je pun pametnih značajki koje olakšavaju pripremu hrane, poput reguliranja temperature. Pečenje odreska ili kobasice zahtijeva veliku toplinu, a primjerice luk i tikvice, nešto nižu. Na njemu se može pripremati gotovo sve što zamislite od mesa, jaja, povrća, plodova mora, pa do palačinki.  

Jedna od prednosti Delimano električnog roštilja Joy je što pruža prirodniji način pripreme hrane bez ili s vrlo malo masnoće zbog posebno napravljene površine na koju ne prianjaju namirnice prilikom pečenja. Nikako nije zanemariva činjenica da se lako održava i čisti, a prednost mu je da ne dimi i sigurniji je za upotrebu. Burgeri, sočni odresci, riba ili povrće dostupni su cijele godine pa sezona roštilja može trajati kad god poželimo.

Priprema hrane na roštilju moguća je bilo kad i bilo gdje i nema razloga dopustiti vremenu da mijenja omiljene navike. Roštilj uvijek unosi nešto posebno i ukusno u hranu, a na vama je samo da vam se mašta razigra. Zanemarite vrijeme i pouzdajte se u električni roštilj i dobar recept za savršeni grill.

Povodom sezone roštiljanja, za sve kupce Delimano je pripremio 50% popusta na Električni roštilj Joy, koji sada možete naručiti za samo 349,95 kn. Ponuda traje do 04.07. ili do isteka zaliha.

U nastavku recept za grilani losos sa šparogama

Sastojci:

Sastojci za pripremu lososa:

  • 800 g fileta losos (na koži), očišćen od kostiju
  • Sitno naribana korica i sok od 1/2 limuna
  • 2 žličice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1/2 žličice mljevenog bijelog papra
  • bosiljak, za posluživanje
  • 350 g svježih šparoga, za prilog

Sastojci za pripremu kopar pesto umaka:

  • 1/2 šalice kopra, sitno nasjeckanog
  • 11/2 šalice nasjeckanih listova peršina
  • 1/3 šalice (25 g) sitno naribanog parmezana
  • 150 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1/3 šalice (55 g) badema, sitno nasjeckanih
  • 2 fileta inćuna u ulju, ocijeđeni, sitno nasjeckani
  • 1 češnjak, nariban
  • Sok od 1/2 limuna

Priprema:

Priprema lososa i pesto umaka:

  1. Za pesto kombinirajte sve sastojke u zdjeli i začinite po ukusu. Staviti na stranu.
  2. Narežite losos pod kutom od 45 stupnjeva na kriške debljine 2 cm. Kombinirajte koricu limuna i sok, ulje, papar i 1/2 žličice soli u posudi.
  3. Četkom premažite losos.
  4. Zagrijte grill roštilj ili tavu na srednje jakoj vatri. Stavite losos s kožom prema dolje 3-5 minuta, a zatim okrenite i okrečite svakih 30 sekundi ili dok se ne ispeče po vašoj želji.
  5. Raspršite bosiljak po lososu. Poslužite s pestom i šparogama kao prilogom.

Blanširanje šparoga za prilog:

  1. Prokuhajte veliki lonac vode s 2 žličice soli.
  2. Šparoge stavite u vodu i ostavite da se kuhaju minutu i 30 sekundi.
  3. Šparoge izvadite i osušite papirom, te ih stavite na tavu za pečenje gdje ste zagrijali par žličica maslinovog ulja.
  4. Okrećite ih minutu i 30 sekundi te ih poslužite kao prilog lososu.

*Proizvod ne smije doći u dodir s vodom i namijenjen je samo za korištenje na suhom. Proizvod ne koristite ako je ostavljen na otvorenom, ako je vlažan, ili ako je pao u vodu.

Native članak

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.