Moj profil
“Složeni” party
“Složeni” party

“Složeni” party

15.5.2011.smihelac

Uz konkretne složene zalogaje, primjerice musake, jote, lazanje, francuski krumpir, na složenom partyju je mjesto gibanicama, tortama od palačinki sa slanim i slatkim nadjevima, sendvičima, sloj na sloj kolačima, kremama u čaši i drugim složenim zalogajima.

Imate goste, organizirate party ili kućno druženje, a iscrpili ste sve teme, kombinacije i inspiracije? Nakon svih spicy, meksičkih, brazilskih druženja, koktel-partyja pod maskama, disko, kič, light, pidžama, pizza, filmskih zabava i roštilja, čovjek se jednostavno mora zapitati što još može učiniti novo.

I onda se mudro okrećemo hrani.

Na stranu sa svim "pršut-sir-masline" kombinacijama, imamo na umu nešto složeniji party. A kada mi nešto naumimo, to i ostvarimo.

Sad su vaša znatiželja i koncentracija toliko narasle da možemo najaviti druženje sa zabavnim i sveomiljenim, a samo malo ,"sloj na sloj" receptima. Znate li da su i lazanje svojevrstan složenac, možda i najpopularniji? Ili recimo musaka? Poznatim složencima se pridružuje i francuski krumpir, ukusne pite, slatke i slane gibanice, slojeviti sendviči od tanko narezanih šnita kruha, pa palačinke, torte, slojeviti kolači i druge delicije.

Neformalniji složenci se najčešće poslužuju kao priručni finger food zalogaji, a složena konkretna jela su ta koja zahtijevaju nešto više kulinarskog truda i koncentracije te sjedenja za stolom.

Imamo mi na Coolinarici i jelovnik za složeni party. Tako u prvim slanim složenim redovima stoje jedno ili višeslojni sendviči s tanko narezanim šnitama kruha. Napunimo ih raznoraznim homemade i kupovnim namazima, jajima, sirom, povrćem, ribom, začinima i umacima. I pazite da se daju lijepo grickati bez ispadanja sastojaka.

Malo više kulinarskih sposobnosti i truda iziskuju već spomenuti konkretni složeni zalogaji: primjerice musaka s patlidžanima i mesom, jota s kiselom repom, lazanja, francuski krumpir i razna druga variva. Ili slane gibanice, torte od palačinki sa špinatom.

Složeno ćete se zasladiti ukusnim baklavama, primjerice onima od maka, kojima neće odoljeti niti jedan makoholičar, gibanicama s neobičnim fuzijama krema, nekonvencionalnim kremšnitama s redom kreme i voća, slatkim tortama od palačinki, desertima u čaši (pjenice, kreme, pudinzi, voćni koktelčići) koji otvaraju sasvim novo poglavlje složenaca.

Piće koje ćete posluživati na složenom partyju ovisi i o vašem odabiru jela, a u potpunosti ga prepuštamo vama. Jedno je bitno da dobro pristaje jelu.

Dodatni sadržaji osim hrane i pića na složenom partyju nisu potrebni. Dovoljno je samo pozvati istinske obožavatelje finih zalogaja i prepustiti se gurmanstvu bez zadrške.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.