Moj profil

Finger food party

Razveselite prijatelje i pozovite ih na finger food party i počastite ih malim, ali slasnim zalogajčićima koji se jedu prstima. Spremite šest do osam različitih vrsta malih jela. Računajte da će svaki gost prosječno pojesti deset do dvanaest vaših jestivih kreacija.

Razveselite društvo i organizirajte im finger food party, jer svi, baš svi, vole druženja s malim, ali slasnim zalogajčićima koji se jedu prstima.

Za svakog ponešto!

Ako ste znalac, u koncipiranju se jelovnika oslonite na svoje kulinarsko umijeće i Coolinarikine recepte, a ako niste, oslonite se na ponudu u najboljoj delikatesi u gradu, jer finger food vrijedan divljenja može nastati i od kupovnih sastojaka. Kako u pravilu jelovnik finger food mora biti bogat i raznolik, spremite šest do osam različitih vrsta malih jela - među kojima neka obavezno bude i pokoje slatko te računajte da će svaki gost prosječno pojesti deset do dvanaest zalogajčića. U odabiru namirnica vodite računa o vegetarijancima, mesojedima, makrobiotičarima, mediterancima, dijetalcima i ostalima kako na kraju partija ne bi bilo nezadovoljnih, odnosno gladnih. Iako spremanje finger zalogaja pruža veliki užitak upravo stoga što možemo dati oduška svojoj mašti, u njihovom kreiranju ipak nemojte pretjerivati. Naime, dozvolite li si previše umjetničke slobode, vaše bi oku ugodne, ali u isto vrijeme i vrlo nespretne jestive kreacije, umjesto u ustima vaših gostiju, vrlo lako mogle završiti na njihovoj odjeći ili cipelama. Kako se finger food ne jede samo očima nego i prstima, za međusobno povezivanje sastojaka koristite namaze od maslaca, sira i grahorica te uobičajene drvene ili plastične koktel štapiće. K tome, vrlo praktične i efektne papirnate košarice za kolačiće, osim za slatke, obavezno iskoristite i za slane zalogajčiće - za kuglice od sira. Neke zalogajčiće vrlo maštovito možete zamotati, a zatim ispeći, u tanko tijesto za savijače, od kojeg možete ispeći i košarice. Kremaste i jušne zalogajčiće poslužite na vrlo dekorativnim malim žlicama, odnosno u minijaturnim čašama ili šalicama.

Cool-mix koktela i muzike!

Finger food možete servirati na jednom mjestu kao buffet, po mogućnosti na užem i dužem stolu, kojem gosti mogu prići sa svih strana ili na nekoliko punktova, odnosno manjih stolova. Na jednom pladnju servirajte najviše dvije vrste zalogajčića, a pladnjeve međusobno odvojite dekorativnim svjećicama, svježim voćem, listovima lisnatog povrća, grančicama začinskog bilja ili cvijećem. Uz finger food zalogaje poslužite i uvijek dobrodošle grickalice, kikiriki, oraščiće i sušeno voće. Naravno, pripremite i brdo salveta, a ako želite ugoditi nespretnim gostima, i male tanjure. No, kako na finger food zabavi čak i onim najspretnijim gostima stalno vreba opasnost od mrlja, zlu ne trebalo, u kupaonici obavezno imajte u pripremi neko univerzalno sredstvo za čišćenje odjeće.

U odabiru namirnica vodite računa o vegetarijancima, mesojedima, makrobiotičarima, mediterancima, dijetalcima i ostalima, kako na kraju partija ne bi bilo nezadovoljnih, odnosno gladnih.

U izboru pića odlučite se za koktele, koji ne samo da nekako idu uz finger food, već se i spremaju i piju s većim uživanjem nego klasični napici. Naravno, pripremite i dovoljne količine vina i piva, te mineralne vode, kako biste zadovoljili sve ukuse. Iako hrana koja se jede stojeći, već sama po sebi potiče komunikaciju, i daje živost druženju, na finger food zabavi glazba je od vitalne važnosti. Pri izboru, nemojte dati prednost glazbi koju vi osobno volite, već odaberite onu koja će goste držati na nogama u plesnom ritmu. Najuputnije je snimiti neki cool-mix različitih stilova. Na sâmoj zabavi brigu za glazbu prepustite nekom od gostiju jer se uvijek nađe netko tko uživa u ulozi DJ-a. Naravno, kako uvijek ima onih koji se umore, pripremite i sjedeća mjesta, no njihov broj neka ne premašuje trećinu gostiju. Naime, za neophodnu živost i uspjeh zabave, najmanje dvije trećine gostiju moraju stajati i čavrljati s hranom u ruci ili se njihati u ritmu glazbe.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.