Moj profil
Kad je pravo vrijeme za čaj
Kad je pravo vrijeme za čaj

Kad je pravo vrijeme za čaj

Čaj je oduvijek bio napitak kojeg vežemo uz zdravlje, uz stvaranje atmosfere, gostoljubivost i smiraj. I baš zato vas podsjećamo na par lijepih trenutaka kada šalica čaja dolazi u prvi plan i svojim okusom i mirisom zaslužna je za najdraže nam predahe.

Trenutak prvi

Zamislite samo – zimska večer. Prvi snijeg. I to onaj pravi. S velikim pahuljama koje polako padaju nošene tek blagim povjetarcem. To je onaj snijeg koji se ne topi brzo, onaj najbolji za zimske radosti. Divno ga je promatrati s prozora, iz topline doma.

Onako u miru i tišini. Na nogama najmekanije čarapice, a u rukama šalica toplog čaja. Mirisna para draška nosnice i širi se cijelom prostorijom.

Trenutak za vrući napitak upravo traje, bilo da ste sami ili u društvu, čaj će utopliti atmosferu.

Odjednom sve miriše na naranču, cimet i klinčić. Prava zimska idila, gdje svaki gutljaj čaja stvara toplinu u nama. Totalni hygge moment!

Trenutak drugi

Draga prijateljica svratila je u posjet. Zvuk zvonca na vratima popratilo je pištanje čajnika. Pogodila je pravi trenutak! Na stolu su već ručno oslikane šalice, baš za žensko druženje. U svakoj je po jedna vrećica čaja.

Naravno, našeg Podravka čaja s aroma omotačem koji čuva svježinu i miris do trenutka pripreme. Čaj od aronije i crnog ribizla za domaćicu, a čaj od jabuke s cimetom za gošću.

Uz cvrkutavo ćaskanje i glasno srkanje vrućeg napitka vrijeme prolazi za tren!

Trenutak treći

Djeca u pravilu ne vole zdrave stvari. To se prvenstveno odnosi na povrće, često na voće, ali nikako na čaj. Onaj čaj koji toliko širi svoj voćni miris da se i najveće spavalice u trenu bude, bosim nožicama dotrče do kuhinje i još snenim očima pozdravljaju dan.

Nestrpljivo pušu u svoju šalicu čaja, a vruća kovitlava para svojim slatkim mirisom poziva ostale ukućane da se pridruže obiteljskom doručku.  Prava idila ispunjena srećom, okusima i nježnošću!

Pa ako nas pitate kad je pravo vrijeme za čaj – mi ćemo reći – u svakom trenutku!

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.