Moj profil

Kuhinje poznatih, od Sofije Loren do Chrissy Teigen

O njima znamo sve! Bivše i sadašnje muževe, broj djece, izgled kuće, novu frizuru i cipele. No, jeste li ikad pomislili na omiljene recepte poznatih ličnosti?

Poznate ličnosti, u većini slučajeva, zamišljamo kako jedu po skupim restoranima, a kad su kod kuće, za njih hranu pripremaju osobni chefovi. Na ulici ili putovanju uglavnom se hrane na slamčicu.

Ne povezujemo ih s prženjem jaja, cijeđenjem tjestenine, pristavljanjem stola, guljenjem naranče, uživanjem u sladoledu, ukratko, stvarima koje su dio naše svakodnevnice. Međutim, vjerovali ili ne, izgleda da među njima ima vrlo dobrih kuhara!

Recepti poznatih iz predinstagramskog doba u kuhinji

„Nikad ne odustaj! Budi svoj! Ne stavljaj previše brašna u brownie!“

Legenda kaže da su to tri životne poruke Katherine Hepburn, od kojih nikad nije odstupala. Za prve dvije dovoljno je pogledati njezin životopis i karijeru, a za ovo posljednje...

Recepti poznatih ličnosti govore nam o njima na intimniji i katkad iznenađujući način.

Nekoliko sam puta pripremila brownie po njezinu receptu. Istina je da u njih ide vrlo malo brašna, kao i jako puno maslaca. Priprema je vrlo jednostavna, s malim brojem sastojaka.

Recept za brownie Katherine Hepburn uredniku New York Timesa dostavio je njezin susjed u Old Saybrooku, Connecticut, samo desetak dana nakon glumičine smrti u ljeto 2003. godine.

Napolitanka Sofia Loren ne samo da je sjajna kuharica nego je još davnih 70-ih objavila zbirku recepata, kada slični pothvati nisu bili u modi. Nije teško pogoditi što voli jesti i zna kuhati − tjesteninu!

Odrasla u skromnoj obitelji, njezini su recepti jeftinija varijanta poznatih talijanskih delicija. Pesto Sofije Loren priprema se od peršina, češnjaka, kapara, maslina i maslinova ulja. Omiljena napolitanska tjestenina su tanki špageti ili vermicelli, koji se kuhaju 5 minuta „al dente“.

I Julia Roberts dobro se snalazi u kuhinji i ne odstupa mnogo od svojih južnjačkih korijena. Osim zdravih salata, koje su u modi, poznat je njezin recept za crumble od bresaka, za čiju pripremu voće dugo marinira u tamnom šećeru i viskiju.

Kako nisu samo glumice ljubiteljice kuhanja i dobre hrane, možemo spomenuti Federica Fellinija, koji je 1966. američkom Vogeu otkrio kako priprema sangriju. Osim uobičajnog vina i naranči, Fellini je koktelu volio dodati malo brandyja, bresaka i soda-vode.

Recepti poznatih iz postinstagramskog doba

Reper Snoop Dogg napisao je zbirku svojih omiljenih recepata, nakon što je snimio nekoliko epizoda s američkom TV kuharicom broj 1, Marthom Stewart. U blistavo čistoj kuhinji pastelnih boja ona ga je ohrabrivala da slobodno stavi cijeli maslac u pire od krumpira, dok je on iskreno priznao da se u njegovoj kući u pire stavljao margarin jer se maslac u pireu smatrao bacanjem novca!?

Mnogi koji su očekivali da će barem jedan od recepata među sastojcima sadržavati konoplju, npr. Snoop Doggijevi brownies s marihuanom (koji bi mogli ozbiljno ugroziti one Katharinine s početka teksta), ostali su razočarani. Njegovi su recepti tradicionalni, od pržene piletine, špageta s umakom od rajčica i okruglicama od mesa do američkih palačinki. No, kao takvi, svakako imaju svoju vrijednost.

Da Lady Gaga nije postala pjevačica, vjerojatno bi nastavila obiteljsku tradiciju vođenja restorana! Otac Joseph Germanotta vodi talijanski restoran na Manhattanu „Joanne Trattoria“.

Djevojka koja je na dodjeli MTV priznanja 2010. obukla haljinu od mesa uglavnom se hrani salatama i smoothijima, ali kad odluči provesti neko vrijeme u kuhinji, onda voli pripremati tjesteninu, poznate svježe raviole Lady Gaga.

Dosadašnju guruicu modernog i ispravnog (naspram okoliša, zdravlja i ljepote) života Gwyneth Paltrow zamijenila je nešto deblja i manje ispravna Chrissy Teigen, fotomodel i supruga pjevača Johna Legenda. Chrissy na svojoj instagramskoj stranici slaže sličice doručaka, ručkova i večera koje je pripremila svojoj obitelji, suprugu i dvoje djece.

Barem prema fotografijama, Chrissy je vrlo maštovita kuharica i voli dijeliti svoje recepte, čak i onda kada ne uspiju najbolje.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.