Moj profil

Kuhinjske igračke poslušnije od muževa

Današnje kuhinjske igračke prodaju velike tehnološke tvrtke, pa ih stoga zovemo gadgetima i većina se koristi isključivo uz smartphone.

Sjećate se prodavača kućnih pomagala na tržnicama? Njihova se ponuda sastojala od nožića, ribeža, cjediljki i čitavog niza plastičnih kuhinjskih igračaka. Prodavači, uglavnom muškarci, bili su uvjerljivi, šarmantni i duhoviti te su bez veće muke uspjevali uvjeriti gospođe kako im je baš TO potrebno.

Za one koji su u borbi s kilogramima, od pomoći bi mogla biti  HAPIfork ili "sretna vilica", koja broji zalogaje.

Današnje kuhinjske igračke su sasvim druga priča. Prodaju ih velike tehnološke tvrtke, pa ih stoga zovemo gadgetima i većina se koristi isključivo uz smartphone.

Prije nego ih stavimo u funkciju, moramo dobro proučiti uputstva. Po mom mišljenju, najveća razlika između nekad i danas, je da su nekadašnje osmišljali oni koji su kuhali, a današnje oni koji uglavnom samo konzumiraju hranu.

Mislite li da bi vam EggMinder mogao biti koristan? Radi se o plastičnoj kutiji za 12 jaja i aplikaciji na smartphonu. Kad uzmete jaje iz kutije zasvijetli lampica koja vas upozorava koliko je staro. Također na smartphonu možete uvijek kontrolirati koliko ima jaja u hladnjaku i koji im je rok trajanja.

Eggminder

Za one koji su u stalnoj borbi s kilogramima, od pomoći bi mogla biti  HAPIfork ili "sretna vilica", koja broji zalogaje i upozorava ako prebrzo ili previše jedete. "Pametni čajnik", iKattle, mogao bi postati glavnim gadgetom u uredima ili domaćinstvima gdje se pije puno čaja. Može se uključiti putem smartphona, kao i odrediti da trajno održava određenu temperaturu vode.

Smart Thermometer, tj. "pametni termometar" bit će koristan ako ste od onih koji ne peku 'odoka', već vole točno znati što se događa u pećnici. Naime, putem smartphonea možete uvijek znati koja je temperatura pečenke.

Smart slow cooker

TellSpec Food Sensor ipak ne možemo nazvati igračkom. Radi se o malenom gadgetu koji analizira hranu na molekularnoj razini, dakle omogućuje nam da vidimo njenu kalorijsku vrijednost, makronutrijente, alergene te glikemijski indeks i vlakna, infomacije koje su od životne važnosti osobama koje pate od dijabetesa i alergija. Sastoji se od mašinice džepne veličine i aplikacije na smartphonu, te se može nabaviti za cijenu od 400 dolara. 

Hapifork

Koje će od tih igračaka osvojiti naša srca i kuhinje, a na koje ćemo zaboraviti već sljedeće godine?

S obzirom da sam luda za kuhinjskim igračkicama, mislim da bi mi se svidjela "vesela vilica", ali svakako Smart Slow Cooker ili "pametni lonac". Prekrasnog jajolikog oblika, pali se putem smartphona, a temperatura se može kontrolirati i mijenjati čak i ako smo kilometrima od kuće.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.