Moj profil

Sreća u tanjuru

Kako biste tanjuru pomogli da vam pomogne, neće biti na odmet da obučete nešto crveno, nakon ponoći prvo poljubite voljenu osobu, budete glasni, riješite se neke starudije i popijte malo pjenušca.

Prošla vam godina nije bila sjajna? Željeli biste bolji posao, pravog partnera, veći stan, duže ljetovanje?  Rješenje je u vašem novogodišnjem tanjuru. S obzirom da kažu da se sreća ne nalazi, nego se gradi, za ovogodišnji doček budite izbirljivi. 

U krojenju buduće, što uspješnije, godine može vam pomoći dugačka tjestenina poput špageta ili tagliatella. I molim, bez ikakvog lomljenja, skraćivanja ili, nedaj Bože, rezanja.

Špageti s pistacijama

Grahorice također neće štetiti. Mala zrna predstavljaju novčiće, a vi ih nemate namjeru odbiti, zar ne? Talijani u ponoć jedu leću, dok na jugu Sjedinjenih Država u istu svrhu vole pojesti "black-eyed peas" (crnooki grah).

Španjolci se guše u zrnima grožđa dok sat odkucava ponoć. Zrna mora biti točno 12, koliko i otkucaja, koliko i mjeseci u godini. Ako uspiju u namjeri da ih pojedu na vrijeme, godina je spašena.

Frankopanska torta

I molim, nikakva piletina ili puretina ne dolaze u obzir, jer imaju jednu veliku manu – krila. Vaša bi sreća mogla odlepršati. Isti je slučaj s rakovima i jastozima, koji hodaju unatrag, što nije poželjno u trenutku kad dočekujemo svježu, novu, tek rođenu godinu. Svinjetina je vaš izbor. Što masnija, to bolja, obećava blagostanje.

Ne libite se ni okruglih voćki poput mandarina i šipka, kao ni slastica prstenastog oblika. Kružnica je simbol završenog ciklusa.

Panna cotta s narančom

Kako biste tanjuru pomogli da vam pomogne, neće biti na odmet da obučete nešto crveno, nakon ponoći prvo poljubite voljenu osobu, budete glasni, riješite se neke starudije i popijte malo pjenušca.

Skeptičnima poručujem da praznovjerje s određenom dozom ironije možda neće pomoći da dođu do boljeg života, ali nije naodmet probati! A onima koji se ovoga ne budu ni sjetili u ponoć, jer će biti sretni, veseli i zadovoljni bez ikakve "vanjske pomoći", od srca želim da ih isti osjećaj prati cijelu godinu!

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.