Moj profil

Za uspjeh je potrebno samo jedno – čvrsta odluka da ćeš uspjeti… i kriška Lino Lada Gold torte!

Poznata slastičarnica Magnolia odnedavno je bogatija za još jedno slatko umijeće – Lino Lada Gold tortu, koja je već prvog dana postala totalni hit, i na svakoj od tri lokacije ove slastičarnice – traži se kriška više.

Zagrebačka slastičarnica Magnolia upravo zbog svog predivnog ambijenta, jedno je od onih mjesta gdje se osjećate izuzetno ugodno i damski, dok uz krišku fiiine torte polagano ispijate kavicu. Gotovo da nema onoga koji ne zna za Magnoliju i njezine maštovito ukrašene torte – ostvarenje rođendanskog sna svakog klinca, ali i svake mame!

Sada je Magnolia bogatija za još jedno slatko umijeće – Lino Lada Gold tortu, koja je već prvog dana postala totalni hit, i na svakoj od tri lokacije ove slastičarnice – traži se kriška više.

Iskombinirali su sastojke najviše kvalitete i iz četvrtog  pokušaja napravili savršenu tortu s potpisom naše voditeljice Gele. Tako se rodila naša Lino Lada Gold torta.

Nešto o tome što je potrebno za uspjeh i sreću, ispričala nam je vlasnica Magnolije i idejna začetnica priče o torti Lino Lada Gold – Jasmina Bagarić.

Kako ste došli na ideju otvaranja jedne od najljepših slastičarnica u gradu? Opišite nam kratko svoje putovanje, snove i ambicije koje su vas dovele do ovdje gdje ste danas.

Moj interes za slastičarstvo rodio se u godinama moga boravka u Americi. U Chicagu, gdje sam živjela, u jednom prekrasnom kvartu, bila je, a još uvijek je, jedna vrlo posjećena slastičarnica.
No, radila je samo do ranih sati popodneva.
Kad sam razgovarala s vlasnicima rekli su mi da bi oni mogli raditi i do dugo u noć, interesa ne bi nedostajalo, međutim oni ne mogu ispeći toliko kolača koliko se traži. Već iza 14 h u njihovoj slastičarnici nikad nije bilo više ni jednoga kolačića. Tada sam odlučila da ću jednoga dana najozbiljnije razmotriti činjenicu da se i ja bavim slastičarstvom.

Kako potičem iz kraja gurmana i sladokusaca, iz moje lijepe Slavonije, gdje je jedna od dvije tradicije, uz molitvu - kolači, i to svaki dan i  sve vrste, moglo bi se reći da je to dobar temelj. Recepti pravljenja kolača u obitelji su bili nasljeđivani kroz nekoliko generacija, kad se sve mjerilo šalicama i žlicama. S takvom usađenom ljubavlju i predanošću nije mi bilo teško početi.

Ulazeći u taj posao, uz moju mamu koja mi je bila svesrdna podrška, nismo gledali kolače koji su se nudili u drugim slastičarnicama. Željeli smo ponuditi ono nešto što je samo naše i ono što je odraz mene – mog ukusa, onoga što me opisuje i veseli.

Recepti pravljenja kolača u obitelji su bili nasljeđivani  kroz nekoliko generacija, kad se sve mjerilo šalicama i žlicama. S takvom usađenom ljubavlju i predanošću nije mi bilo teško početi.

Prvo sam otvorila malu slastičarnicu na zagrebačkoj Trešnjevci, koja je vrlo brzo nakon otvorenja stekla svoje prve vjerne kupce, nakon dvije godine otvorili smo veliku slastičarnicu u Radničkoj, a godinu dana kasnije, našu slastičarnicu u Gundulićevoj. Svake sezone smo nastojali ponuditi nešto drugo, novo i zanimljivo.

Ugodno sam se iznenadila vidjevši koliko to ljudi primjećuju i cijene. I to mi je bio i ostao glavni motiv.

Ovo je izuzetno zanimljiv posao, međutim, čovjek ga mora voljeti kako bi lakše svladavao sve izazove.
Također, bez svesrdne podrške moga supruga, uz moje troje djece, sve to bi bilo puno teže.

Imamo i recept za Lino Lada Gold tortu!

A kako ste došli na ideju kreiranja najukusnije torte u gradu? :)

Kako moja djeca zaista obožavaju Lino Ladu, odlučila sam ovlastiti moje slastičare da ponude recepte na temu Lino Lade Gold.
Iskombinirali su sastojke najviše kvalitete i iz četvrtog  pokušaja napravili savršenu tortu s potpisom naše voditeljice Gele. Tako se rodila naša Lino Lada Gold torta – dijelim s Coolinarikom i njezin recept, jer sreća je veća kada se dijeli!
Prihvaćenost te torte od strane naših vjernih kupaca iskreno me iznenadila. Kao da su samo to čekali.

Kakve su bile reakcije prvih kušača na tortu?

Već drugi dan ponude te torte, blagajna je pokazivala 34 prodane šnite. Nakon toga, ujutro kod punjenja vitrine, išle su 3 velike Lino Lada torte - ukupno 48 šnita. Rasprodala se odmah!
Druge, fine i velike torte ni krive ni dužne otišle su u drugi plan. Sada, nakon 3 tjedna, stižu svakodnevni upiti vezani uz Lino Lada Gold tortu. Počeli smo se pitati kako smo radili prije Lino Lada Gold vremena? :)

Oh da, moramo se i pohvaliti – Maja Bajamić je također kušala ovu tortu i… eto… njezin izraz lica sve govori!

Dovršite nam rečenice…

Za uspjeh je potrebno… Samo jedno – čvrsta odluka da ćeš uspjeti!

Za sreću je potrebno… Ma sreća se nalazi u svim onim malim stvarima koje čine život velikim. To je i kriška torte recimo. ;)

Za dobru krišku torte je najpotrebnije… da je napravljena s ljubavlju!

Foto: Dragi Vođa, Flash.hr

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.