Moj profil
6 savjeta kako spriječiti debljanje na poslu
6 savjeta kako spriječiti debljanje na poslu

6 savjeta kako spriječiti debljanje na poslu

13.10.2013.Valika

Jeste li znali da se uzroci debljanja skrivaju i na radnom mjestu? Stoga, ne želite li na poslu osim plaće zaraditi i višak kilograma, pridržavajte se naših cool savjeta!

Jeste li znali da su uzroci našeg debljanja skrivaju i na radnom mjestu? Doista, ladice su nam pune grickalica, mobitel brojeva dostavljača hrane, a tu su i uredske proslave te grupni odlasci u restorane.

Dodamo li tome kantine i automate za hranu i napitke, zaista su rijetki oni koji zajedno s radnim stažem ne "natuku" barem još dva, tri kilograma. Stoga, ne želite li na poslu osim plaće zaraditi i višak kilograma (ili ih se po kratkom postupku želite riješiti!) uvažite savjete koji slijede:

1. Popijte čašu vode

shimmer fallback

Nakon što osjetite želju za hranom, umjesto na grickalice ili sendviče, bacite se na neki posao, telefonirajte ili odgovorite na mail kako bi, ako se radi samo o apetitu, a ne o pravoj gladi, zaboravili na hranu, odnosno, u istom slučaju, popijte čašu vode jer je moguće da uopće niste gladni, već samo žedni.

2. Spakirajte svoj lunch paket

Nezdrave grickalice i napitke zamijenite sa zdravim i negaziranom vodom, a pečenjarnice i fast-foodove, restoranima i zalogajnicama koji nude male zdrave zalogaje (primjerice salate te vege i makrobiotička jela!). K tome, barem povremeno, sami pripremite i spakirajte lunch paket za sutrašnji radni dan (ne samo da ćete znati što jedete, već ćete se kuhanjem opustiti i razgraditi stres!).

3. Odaberite samo predjelo

shimmer fallback

Ponuđeni kolač, komad pizze ili slično iz pristojnosti i kolegijalnosti nikad nemojte odbiti, već ga uz hvala i osmijeh spremite i "ostavite za poslije". Jednako tako ne izbjegavajte zajedničko naručivanje hrane ili odlaske u kantinu ili restorane, ali tamo odaberite samo predjelo, salatu ili neko drugo malo zdravo jelo kakvih ima u svakom restoranu.

4. Zdrave grickalice nosite sa sobom

shimmer fallback

Postanite promotor zdrave prehrane u svom uredu te primjerice kolegama ponudite svoje zdrave grickalice (nosite ih i na sastanke!), jednom tjedno uvedite voćni dan (jedite samo sezonsko voće i pijte prirodne negazirane i nezaslađene voćne sokove) ili okupite istomišljenike te podijelite brigu za svakodnevnu zdravu prehranu (netko neka donese kruh, netko spremi namaz…).

5. U kantinu dolazite među prvima

U kantinu uvijek dolazite među prvima kako bi imali mogućnost biranja, ali nikad gladni kao vuk (ne zaboravite na doručak i međuobrok!) kako ne biste potamanili sve što se nudi. K tome izbjegavajte velike tanjure i koristite samo one manje, desertne.

6. Jogurt ili voće za desert

shimmer fallback

Izbjegavajte pojesti kompletni meni, od priloga do deserta, pa neka što češće vaše glavno i jedino jelo bude salata, krto bijelo meso ili prilog od povrća, a umjesto kolača, sladoleda i slično izaberite puding, jogurt s voćem ili voće.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.