Moj profil

6 savjeta kako spriječiti debljanje na poslu

Jeste li znali da se uzroci debljanja skrivaju i na radnom mjestu? Stoga, ne želite li na poslu osim plaće zaraditi i višak kilograma, pridržavajte se naših cool savjeta!

Jeste li znali da su uzroci našeg debljanja skrivaju i na radnom mjestu? Doista, ladice su nam pune grickalica, mobitel brojeva dostavljača hrane, a tu su i uredske proslave te grupni odlasci u restorane.

Dodamo li tome kantine i automate za hranu i napitke, zaista su rijetki oni koji zajedno s radnim stažem ne "natuku" barem još dva, tri kilograma. Stoga, ne želite li na poslu osim plaće zaraditi i višak kilograma (ili ih se po kratkom postupku želite riješiti!) uvažite savjete koji slijede:

1. Popijte čašu vode

Nakon što osjetite želju za hranom, umjesto na grickalice ili sendviče, bacite se na neki posao, telefonirajte ili odgovorite na mail kako bi, ako se radi samo o apetitu, a ne o pravoj gladi, zaboravili na hranu, odnosno, u istom slučaju, popijte čašu vode jer je moguće da uopće niste gladni, već samo žedni.

2. Spakirajte svoj lunch paket

Nezdrave grickalice i napitke zamijenite sa zdravim i negaziranom vodom, a pečenjarnice i fast-foodove, restoranima i zalogajnicama koji nude male zdrave zalogaje (primjerice salate te vege i makrobiotička jela!). K tome, barem povremeno, sami pripremite i spakirajte lunch paket za sutrašnji radni dan (ne samo da ćete znati što jedete, već ćete se kuhanjem opustiti i razgraditi stres!).

3. Odaberite samo predjelo

Ponuđeni kolač, komad pizze ili slično iz pristojnosti i kolegijalnosti nikad nemojte odbiti, već ga uz hvala i osmijeh spremite i "ostavite za poslije". Jednako tako ne izbjegavajte zajedničko naručivanje hrane ili odlaske u kantinu ili restorane, ali tamo odaberite samo predjelo, salatu ili neko drugo malo zdravo jelo kakvih ima u svakom restoranu.

4. Zdrave grickalice nosite sa sobom

Postanite promotor zdrave prehrane u svom uredu te primjerice kolegama ponudite svoje zdrave grickalice (nosite ih i na sastanke!), jednom tjedno uvedite voćni dan (jedite samo sezonsko voće i pijte prirodne negazirane i nezaslađene voćne sokove) ili okupite istomišljenike te podijelite brigu za svakodnevnu zdravu prehranu (netko neka donese kruh, netko spremi namaz…).

5. U kantinu dolazite među prvima

U kantinu uvijek dolazite među prvima kako bi imali mogućnost biranja, ali nikad gladni kao vuk (ne zaboravite na doručak i međuobrok!) kako ne biste potamanili sve što se nudi. K tome izbjegavajte velike tanjure i koristite samo one manje, desertne.

6. Jogurt ili voće za desert

Izbjegavajte pojesti kompletni meni, od priloga do deserta, pa neka što češće vaše glavno i jedino jelo bude salata, krto bijelo meso ili prilog od povrća, a umjesto kolača, sladoleda i slično izaberite puding, jogurt s voćem ili voće.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.