Moj profil

Mjesečeva dijeta

Nestrpljivima i željnima motivacije dobar start koji predviđa mjesečeva dijeta može biti poticaj za ustrajnost u dugotrajnoj dijeti. Potrebno je izdržati 24 sata i rezultati su već vidljivi i mjerljivi.

Snaga Mjesečeve gravitacijske sile, te količina vode koju će tijelo zadržati temeljne su postavke ove dijete.

Postizanje ''naj'' tjelesne težine želja je velikog broja osoba. Činjenica je da ju mnogi pokušavaju dostići, ali bez uspjeha. Izgled nam je od velike važnosti, no ništa manji razlog borbe sa suvišnim kilogramima nije ni zdravstveni aspekt, odnosno smanjenje rizika od nastanka brojnih bolesti povezanih s pretilošću.

Slažemo se u činjenici da se kilogrami nakupljaju tiho, podmuklo, postupno, neprimjetno, upornim ponavljanjem loših prehrambenih navika. Slažemo se i u tome da kilograme svi želimo izgubiti brzo, vrlo uočljivo, uz očuvanje svojih (uglavnom loših) navika i bez napora.

Jedna od starih dijeta koja ne gubi na popularnosti je mjesečeva dijeta.

Snaga Mjeseca

Živite li u blizini obale, svakodnevni ste svjedoci snage Mjeseca i njegovog stalnog utjecaja na život. Pri odlasku u restoran upravo je položaj Mjeseca važan ukoliko želite jesti školjke. Primjerice, u vrijeme punog Mjeseca školjke su "pune", tj. mišić koji pokreće oklop školjke je veći i mekši. Takve školjke ukusnije su za jelo.

Postizanje ''naj'' tjelesne težine želja je velikog broja osoba. Jedna od starih dijeta koja ne gubi na popularnosti je mjesečeva dijeta.

Snaga Mjesečeve gravitacijske sile, te količina vode koju će tijelo zadržati temeljne su postavke ove dijete. U vrijeme koje se podudara s lunarnim fazama predlaže se suzdržavanje od unosa bilo kakve hrane. Tako se tijekom 24 sata, točnije nakon 24 sata, tjelesna masa može smanjiti za puna dva kilograma.

Nestrpljivima i željnima motivacije dobar start koji predviđa Mjesečeva dijeta može biti poticaj za ustrajnost u dugotrajnoj dijeti. Potrebno je izdržati 24 sata i rezultati su već vidljivi i mjerljivi. Budući da 24 sata možemo funkcionirati na postojećim rezervama, ovaj jednodnevni post i ne predstavlja veći napor. Poštivanje utjecaja mjesečeve gravitacijske sile bit će nam od koristi još nekoliko dana, jer nastupom nove lunarne faze organizam najsnažnije izlučuje višak tekućine.

Uz već naglašenu želju za kontrolom tjelesne mase i smanjenjem nakupljenih zaliha, mjesečeva dijeta vrlo je popularna i kod zagovornika detoksikacije organizma. Pojačanim unosom vode, uz 24-satni post, potiče se oslobađanje toksina. Zapravo je cilj oslobađenje tjelesne tekućine u kojoj su nagomilani probavni produkti i brojni sadržaji koji su posljedica onečišćenog okoliša. Hranom i vodom unosimo u organizam i sadržaj koji u namirnice dolazi iz zraka i tla. Bilo da se radi o uzgojima u kontroliranim području ili iz "prirodnog okruženja", stručnjaci upozoravaju na onečišćenja kojima smo stalo izloženi. Tako je povremena detoksikacija zapravo pokušaj da se iz organizma otplave štetne tvari.

Raspored mjesečevih mijena

Želite li smanjiti težinu ili očistiti organizam u suradnji s Mjesecom, potreban vam je njegov ''vozni red'', ili, bolje rečeno, raspored kretanja.

Uhvatite se ruku pod ruku s mjesečevim mijenama, i javite nam kakve ste rezultate postigli.

Prednost Mjesečeve dijete je u velikom broju šansi koje se otvaraju tijekom godine. Ukoliko vam je u planu obiteljska proslava (vjenčanje i sl.) pa ne želite propustiti užitke blagovanja, vrlo brzo je na programu novi termin. Ujedno, ako i ne uspijete, nema mjesta očaju, jer se Mjesec vrlo brzo kreće i daje vam ponovnu šansu. U prirodi smo svjedoci snage Mjeseca (plima i oseka). Da je barem djelić te snage moguće prenijeti na osobe koje žele reducirati svoju tjelesnu težinu!

Nema znanstvenih potvrdi kakva je i kolika Mjesečeva moć i njegov doprinos pri redukcijskim dijetama. Ali, kao i u svim drugim prilikama, ukoliko ne smanji težinu, većina ljudi osudi dijetu, očekujući bolju i novu (komfornu i efikasnu).

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.