Moj profil

Souping je in: Dijeta zbog koje ćete zavoljeti juhe

Juicing, detoksikacija sokovima od voća i povrća je "out", souping je "in"! Upoznajte dijetu koja se temelji na dobrim starim juhama koja bi se sigurno svidjela i našim bakama! 

Nakon neumjerenog uživanja u slasnim koktelima i sladoledu ozbiljno razmišljate o detoksikaciji sokovima? No, znajte juicing je out, souping je in!

Souping je nova vrlo zanimljiva dijeta koja podrazumijeva konzumiranje juha u svrhu detoksikacije, čišćenja organizma, ali i reduciranja tjelesne težine, koju mnogi stručnjaci smatraju boljom od juicinga, dijete od koje su mnogi morali odustati jer su se osjećali loše, patili su od mučnina, vrtoglavica i gladi.

Za razliku od sokova, juhe odgovaraju svima

Sokovi opterećuju organizam s previše šećera (posebno jetru  i bubrege!) te nedostatkom proteina i korisnih masnoća zbog čega primjerice organizam nije u stanju u dovoljnoj mjeri iskoristiti vitamine i minerale iz voćnih i povrtnih sokova, pa mnogima ne odgovaraju.

Souping podrazumijeva sve kuhane, hladne i bistre juhe od povrća te krtog mesa i kostiju.

Za razliku od sokova, juhe su one mali cjeloviti obroci koji su bogati svim sastojcima koji su neophodni za svakodnevno normalno funkcioniranje našega organizma te stoga nisu samo ukusne, hranjive i zdrave, već i primjerene svima. 

Souping bi se svidio i našim bakama

Juhama, a u obzir dolaze sve kuhane i hladne, bistre i izmiksane juhe od povrća te krtog mesa i kostiju (osim od bundeve, celera i krastavaca, te bez ikakvih dodatka poput mliječnih proizvoda, tjestenine i sličnog!) u razdoblju detoksikacije u organizam unosimo dovoljno tekućine bogate onima što nam je potrebno, ugljikohidrate, proteine, vitamine i primjerice masnoće.

Krem juha od rajčica s kozicamaNa taj način potičemo metabolizam i prirodno čišćenje bez dodatnog opterećivanja, pa naš organizma ne pati od nedostataka neophodnih hranjivih tvari, a mi nemamo osjećaj gladi, iscrpljenosti ili mučnine koji mogu pratiti detoksikaciju sokovima.

Efekti soupinga su i sjajna koža i kosa

Souping funkcionira u nekoliko verzija, jednodnevnoj, trodnevnoj i petodnevnoj za vrijeme koje stručnjaci preporučuju konzumiranje juhe svaka 3 sata (primjerice za tri glavna obroka konzumirajte juhe od povrća, a dva međuobroka od mesa!) uz izbjegavanje svih napitaka osim negazirane vode, a posebno alkohola, gaziranih napitaka i kave.

Uz čišćenje od štetnih tvari i odmaranje probave od uobičajene prehrane, efekti soupinga su i sjajna i čvrsta koža, kosa i nokti (posebno ako konzumiramo juhu od kostiju bogatu kolagenom koja je postala hit među zdravim napitcima!), ublažavanje celulita i reduciranje tjelesne težine.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.