Moj profil
Image
Hrvatska

Mislim da mogu slobodno reći da sam gotovo ispunio sve moje profesionalne izazove i da sam pridonio prepoznatljivosti hrvatske gastronomije i pozicioniranju struke.

Viljam Cvek, za prijatelje Vili, kulinarstvo doživljava kao svojevrsnu umjetnost što nosi obilježje podneblja iz kojega je poniknuo. Rođeni Rovinjanin, već tridesetak godina majstorski stvara skladne kulinarske kompozicijee živih boja, opojnih mediteranskih mirisa i okusa koji traju u sjećanju. Ne slijedi propisana pravila struke, te svoj profesionalni napredak gradi istraživačkim putem, pa stoga pripada skupini malobrojnih europskih gastronoma koji u struci stvaraju pravila.
Kuhar, šef, meštar, stilist za hranu i promotor – samo su neka od njegovih radnih mjesta. Trenutačno je zaposlen u Maistri, jednoj od vodećih turističkih kompanija. Zbog svojih vrhunskih postignuća u struci proglašen je europskim kraljem kuhara u Mađarskoj 1999. godine. Nositelj je prestižnog priznanja Cuoco d´ oro internazionale, Švicarska 2001. godine, i suautor je enciklopedije Le monde de délices, koja je objavljena u Francuskoj 2002. godine.
Viljam Cvek autor je i triju kuharica. Glavni je urednik revije Kuhar, predsjednik Saveza kuhara Hrvatske i redoviti član Talijanske federacije kuhara.