Moj profil

Breskvice

49

Recept po kojem ja pravim breskvice a iz Hrvatske je kuharice.Tijesto je prhko i ukusno a punjenje aromatično po mome jer ja volim začine i rum naravno.

Recept po kojem ja pravim breskvice a iz Hrvatske je kuharice.Tijesto je prhko i ukusno a punjenje aromatično po mome jer ja volim začine i rum naravno.

Sastojci

Tijesto
500 g šećera
1 kg brašna
400 ml ulja
1 limun šećer
Punjenje
400 ml mlijeka
400 g šećera
izdubljene mrvice(ostaci od izdubljivanja breskvica)
Boja
200 ml vode
na vrh noža žute boje u prahu
na vrh noža crvene boje u prahu
300 g šećera

Priprema

1.

Tijesto

2.

Dobro izmješati jaja,šećer,mlijeko u prahu,prašak za pecivo i 8 žlica brašna.Ostaviti 15 min da miruje.

3.

Zatim umiješati ulje limun šećer i postepeno umješavati ostatak brašna dok se ne dobije mekano masnije tijesto koje nije ljepljivo.Po potrebi dodati još malo brašna al ne previše.

4.

Praviti kuglice težine 8 grama ili veličine trešnje jer se dosta podignu i rašire te ih staviti razmaknute na tepsiju obloženu papirom za pečenje.

5.

Radite li sami prvo oblikujte svo tijesto u kuglice i satvite na tepsiju potom jednu po jednu tepsiju stavljajte u zagrijanu pećnicu na 170 stupnjeva i pecite 10 - 12 minuta tako da ostanu svijetle.

6.

Još vruće odmah izdubite breskvice iz sredine s oštrom žlićicom za kavu.

7.

Punjenje

8.

Zakuhati mlijeko.Ostatke tijesta(mrvice),orahe,šećer i rum dobro izmješati.Preliti ih uzavrelim mlijekom.Ako je smjesa presuha dodati žlicu do dvije domaće marmelade,žlicu meda.Ako je smjesa vodenija dodati mljevene petit kekse.Začine po ukusu.Smjesa treba biti ljepljiva.

9.

Svaku polutku tijesta puniti nadjevom.

Spajati dvije polutke.Višak nadjeva koji izađe iz breskvice maknuti(nožem ili prstom).

10.

Breskvice obojiti kistom za kolače ili samo dodirnuti s bojom u zdjelici i uvaljati ih u šećer.

11.

Ostaviti breskvice na hladnom da se suše bar 12 sati. Potom ih zatvoriti u kutiju.

  • BRESKVICE(2)
  • Breskvice-sitni-kolaci(1)

10

Slažem se sa gospođom Brankom za breskvice i ostale sitne kolače , čak i rafaello i fererro kuglice također spremam u plastične kutije s poklopcem nisam na duže od mjesec dana jer nije bilo potrebe.Breskvice kao i ostali kolačići nisu promjenili niti izgled niti okus.

Mnoge sitne kolače pravim prije nego mi trebaju baš zbog gužve, zapakiram u plastične kutije, dobro omotam nekoliko puta plastičnom prozirnom folijom i kad mi trebaju vadim iz zamrzivača lako se odlede i brzo spremni za korištenje, neki  su boravili u zamrzivaču i po dva mjeseca bez ikakvog uticaja na ukus i izgled 😉

Koliko dugo mogu da stoje? Htela bih da napravim unapred sto vise kolaca mogu pa me zanima koliko unpared mogu da ih napravim? Prelepe su 🙂