Moj profil

Bozicna salata

20 minuta
14

Nesto malo drugacije za predstojece praznike. Sezonsko voce, povrce i kostunjavo voce cine ovu salatu hrsakavom, laganom i vrlo ukusnom!

Nesto malo drugacije za predstojece praznike. Sezonsko voce, povrce i kostunjavo voce cine ovu salatu hrsakavom, laganom i vrlo ukusnom!

Sastojci

za
4 kasike extra devicansko maslinovo ulje
1 vezica persunovog lista grubo saseckanog
1 mala glavica crvenog kupusa
2 mala korena persuna
1 mala glavica crvenog luka (kapule)
2 velike narandze
6 datulja (ociscenih)
110g ociscenog nara
100g pistaca
1/2 kasicice mleveni cimet
balzamik sirce po zelji

Priprema

1.

Pomesati maslinovo ulje, persun i limunov sok u jednoj vellikoj zdeli za salate, potom sto finije naribati kupus, persunov koren i kapulu, sve dodati u prethodno pripremljenu marinadu i dobro izmesati, mozete doadati i neke zacine po sopstvenoj zelji za bolji ukus.

2.

Narandzu dobro oguliti potom kriske oljustiti od membrane, to raditi iznad zdele sa salatom da sav sok prilikom ljustenja ostane na salati, iscepkati ili iseci na manje komadice. Iseci i datulje, dodati u salatu kao i nar, cimet i pistace. Po zelji dodati jos zacina ukoliko zelite bolji ukus.( ja nisam stavila niti so, ve samo malo vise persunovog lista i mesavinu kostunjavog voca jer su mi zafalili pistaci)

Posluživanje

Aranzirati na tanjire, poprskati sa balzamik sircetom i eventualno jos semenki nara i kostunjavim vocem. Servirati na sobnoj temperaturi.

*Recept iz Waitrose casopisa

  • Salati(1)

3

Odlicna salata. Moja je samo bila sa malim izmenama, umesto pistaca bio je kikiriki, a umesto nara brusnice.

Slazem se, ova salatica je bas super, kad probate javite utiske! Danas sam bas probala jednu sa sirovim prokeljom, rastikom i bademima🙂 Uskoro recept pisem.

Zasto da nam svaki dan ne bude zacunjen divnim jelima poput ovog😋?