Moj profil

Ćufte u umaku od rajčice

45 minuta
348

Jednostavna i brza priprema,ćufte su brzo kuhane i meke. Na ovaj način moji ih najviše vole.

Jednostavna i brza priprema,ćufte su brzo kuhane i meke. Na ovaj način moji ih najviše vole.

Sastojci

za
Ćufte:
50 dkg mljevenog mesa po izboru
2 jaja srednje veličine
10 dkg riže
2 žlice krušnih mrvica
1 žlica Vegete
1 kavena šalica vode
Umak
0.5 dcl ulja ( otprilike)
2 l vode
1 ravna žlica šećera
1 ravna žlica Vegete
suho meso po želji

Priprema

1.

Luk bijeli i crveni usitniti u blenderu ili sitno iskosati.

2.

Rižu napola skuhati.

3.

U posudu staviti mljeveno meso, rižu, usitnjeni luk,sol,vegetu,slatku mljevenu papriku,papar, kosani peršinov list,krušne mrvice,jaja i vodu. Dobro izmješati rukama da se sastojci povežu. Ostaviti da se okusi prožmu.Ja malo probam smjesu da vidim da li treba još nešto dodati od začina.

4.

U većoj posudi na ulju popržiti brašno na srednje jakoj vatri,kad lagano počne žutiti uliti pasiranu rajčicu i dodati vodu,dobro izmješati i kuhati na srednjoj vatri dok ne uzavri,smanjiti da ne iskipi,dodati vegetu,sol,šećer i malo papra.

5.

Kad ste dobili željenu gustoću umaka,ostavite na laganoj vatri da kuha.

6.

Žlicom grabite smjesu i vlažnim rukama oblikujte kuglice, redajte ih na tacnu, smjesa će biti meka, ali neće se raspadati. Kad ste oblikovali kuglice,spuštajte ih jednu po jednu u umak i kuhajte oko 15 min na srednjoj vatri. Gotove su kad vilica ide glatko u kuglicu ili kad vidite da slobodno plivaju ( slično kao knedle)

7.

Ćufte možete pripremati od bilo kojeg mljevenog mesa,ja sam radila i od mljevene piletine,puretine,mješanog,svinjetine,junetine i jednako su fine i meke.

8.

Ako želite puniji okus umaka stavite u njega malo suhe slanine ili rebrica ,umak se kuha oko 30-tak minuta i to je dovoljno da pokupi okus i aromu suhih dodataka.

Posluživanje

Ćufte najbolje prijaju uz pire krumpir, ali mogu proći i uz tjesteninu, njoke itd i uz odgovarajuću salatu.

Dobar tek !

  • Polpete-u-saftu(1)
  • Polpete(1)
  • Cufte-u-sosu(1)
  • GLAVNA JELA(1)

15

Odlične cufte, radila sam ih prvi puta u zivotu i uopce ih ne volim, al svejedno su bile prefine🙂 Jedino mi umak bio malo rijedak, mozda je 2 l vode tipfeler😂

Moje se krckaju... s tim da sam napunila 3 paprike a ostalo sam napravila cufte,  volim takvu kombinaciju....  umak sam već malo probala i prefin je... vjerujem da će i cufte bit odlične...

Super jednostavan recept 

Upravo se krčkaju

Ovako je ispalo drugima