Moj profil

bijela torta

27

ako volite kore od bjelanjaka sa puno fila onda je to torta za vas

ako volite kore od bjelanjaka sa puno fila onda je to torta za vas

Sastojci

biskvit: 10 bjelanjaka,10 žlica šećera.5 žlica glatkog brašna,20 dag sjeckanih oraha
krema: 10 žumanjaka,10 žlica šećera,0.5 l. mlijeka,6 žlica brašna,1 margarin,3 rebra čokolade,3 vrečice šlag pjene ili 0.5 l. sl. vrhnja

Priprema

1.

od bjelanjaka napraviti čvrst snijeg,uz stalno miješanje naizmjence dodavaj šećer i brašno,na kraju umiješaj sjeckane orahe,izli smjesu u okrugli kalup(ja sam u manju i dublju tepsiju da bude količinski veča).peci na 180° C oko n25 min.

2.

dobro izradi žumanjke i šećer,u malo hladnog mlijeka razmuti brašno pa dodaj u žumanjke i sve ukuhaj u uzavrelo mlijeko.ohladi i u hladno dodaj margarin i pjenasto izradi pa fil podijeli na 2 dijela u 1 dio dodaj 3 rebra otopljene čokolade.

3.

na ispečeni i ohlađeni biskvit stavi prvo tamni fil pa na tamni fil stavi svijetli i gore izrađene šlag, ukrasi po želji.

  • Beze-kore(1)
  • Puse(1)
  • Torte(1)
  • Cake(1)

3

hvala vam puno,i imate pravo nije beze kora jer ide brašno al je jako fino i preljepo izgleda,hvala na dobronamjernoj opaski, sve prihvačam i pohvale i zamjerke i  ispravke 🙂

UZ DUŽNO POŠTOVANJE,OVO NIJE BEZE KORA.VERUJEM DA TO NE SMETA DA TORTA BUDE ODLIČNA-OVO JE BILA SAMO DOBRONAMERNA OPASKA.

Ispala vam je savršeno, sve pohvale.👍