Moj profil

Pizza pogaca

45

Pogaca koju mozete puniti sirom,nutelom....sa cime vam volja.

Pogaca koju mozete puniti sirom,nutelom....sa cime vam volja.

Sastojci

600-700 gr. braso
2 kom. jaja
1 kesica suvi kvasac
100 ml. ulja
pola kesice pecivo
pola zlicice secer
1 zlica sol
Nadjev:
2 zlice pire od rajcice
3-4 snite salame
malo naribanog kaskavalja
3-4 kom. pecurke iz tegle
malo origano

Priprema

1.

U malko mleko stavite kvasac i secer i ostavite da zapjeni.U posudu u kojoj ce te mesiti prosijte brasno,dodajte ulje,sol,pecivo.Sa mlekom zamesite glatko testo koje se nelepi za ruke.Pokrijte prozirnom folijom i ostavite da narasta nekih 35 minuta.

2.

Kada je testo nadoslo,podelite ga na 5 loptica.Svaku lopticu rastaniti,pa prebaciti koru u tepsiju u kojoj ce te peci.Tepsija treba biti oblozena pek papirom.Podmazite pleh sa malo otopljenog ulja kako ne bi vam se klizijo papir tokom pripreme.Stavite prvu koru,pa premazati testo kistom otopljenim puterom.Potom stavite pire od rajcice.

3.

Naneti drugu rastanjenu koru i drugu koru namazite otopljenim puterom,pa stavite rendani kaskavalj.Ponovo koru,otopljeni puter pa sad salame ali salama na kolutice.Ponovo kora,pa otopljeni puter i na kraju stavite pecurke (preporucila bi pecurke iz tegle ili konzerve posto sveze ispustaju vodu).Poklopite sa zadnjom korom.

4.

Ivice testa pritisnite sa prstima kako nebi vam cureo nadjev pri okretanju.

5.

Na sredinu testa stavite casu kolko da obiljezite krug.

6.

Presecite strane oko obiljezenog kruga.Trebalo bi vam biti parne krakove kako bi mogli hi posle spojiti.Potom okrenite krak prema vani po dva puta.

7.

To radite sa obadve ruke,tako da okretate istovremeno prema vani na dva puta,i krajeve spojite i nabijte malo pod cveta,naunutra kako nebi vam se odvoilo pri pecenju.

8.

Premazite ostatkom otopljenog putera i narosite origano.Ostavite ponovo da narasta jos 20-ak minuta.Za to vreme zagrejte pecnicu i pecite na 220 stepeni nekih 25-30 minuta odnosno dok fino porumeni.

9.

Posluzite toplo.

10.

Prijatno!

11.

Napomena:U postupku su slike od moje prve pogace na ovaj nacin.Bila je punjena sirom i jajetom.Nije bila za slikanje posto ceo postupak sam pravila na radnoj povrsini,i do tada je bilo sve dobro,potom prebacila u tepsiju.Nije mi ispao cvet ovako lep,a i fil mi je iscureo.Tako da sledeci put sam  sve to pravila u tepsiju oblozena pek papirom i cvet je ispao savrsen.

Posluživanje

Posluzite uz casu jogurta.

  • Pogaci(1)
  • Dizano(1)
  • Pogača(1)
  • Denis(1)

6

♡♡♡

Ja sam koristila sličan recept, punila nutelom i svakako preporučujem😉

♡♡♡

Ovako je ispalo drugima